Οδηγός για την επιλογή ενός καθολικού μαχαιριού και μιας "κουζίνας τριών"

Οδηγός για την επιλογή ενός καθολικού μαχαιριού και μιας “κουζίνας τριών”

επιλογή μαχαιριών για κουζίνα

Επιλέγοντας ένα μαχαίρι κουζίνας για επαγγελματίες μάγειρες είναι μια ολόκληρη επιστήμη με τη δική της ορολογία, μυστικά και κανόνες - τελικά, για αυτούς, το μαχαίρι είναι σχεδόν μια συνέχεια του χεριού. Εμείς, οι κάτοικοι, για να κατανοήσουμε όλες τις περιπλοκές της επιστήμης αυτής και να έχουν ένα πλήρες σύνολο εργαλείων δεν είναι απαραίτητη, αλλά να μάθει να διακρίνει το καλό από το κακό μαχαίρια κουζίνας και να καταρτίσει τους «τρεις πρώτες Povarskaya» ο καθένας μπορεί.

Συνοπτικά για το κύριο

Εάν κάνετε βουτιά σε μια σύντομη πορεία για την επιλογή των μαχαιριών δεν θέλετε και χρειάζεστε μόνο ένα μαχαίρι πολλαπλών χρήσεων ποιότητας, τότε προσφέρουμε τις ακόλουθες λύσεις:

 • Η καλύτερη επιλογή για τους άνδρες: λεγόμενο "μαχαίρι σεφ" (μαχαίρι σεφ, γαλλικό μαχαίρι) από ανοξείδωτο χάλυβα μήκους 20-25 cm (καθολικό μήκος - 21 cm ή 8 ίντσες). Αυτό το εργαλείο μπορεί να κάνει το 80% όλων των εργασιών: κόβουμε, κόβουμε, κόβουμε, κόβουμε, αποθαρρύνουμε. Κατασκευαστές: τα πιο ακριβά και τα καλύτερα - από τα παλιά εμπορικά σήματα Wusthof και Zwilling J.A. Henckels (εικόνα παρακάτω), η μεσαία κατηγορία τιμών "Victorinox" και "Arcos", από τον προϋπολογισμό - αρκετά άξια του "Tramontina" (εικόνα παρακάτω) και "Opinel".
 • Knife J.A. Henckels 21 εκ
  J.A. Henckels 21 εκ
 • Μαχαίρι Tramontina, Professional Master 8 ίντσες
  Tramontina, Επαγγελματίας Master 8 ιντσών
 • Μαχαίρι Wusthof κλασικό εικονίδιο 20 εκ
  Κλασικό εικονοστάσιο Wusthof 20 εκ
 • Η καλύτερη επιλογή για μια γυναίκα: στο συντριπτικό αριθμό των χεριών των γυναικών, οι καθολικές "κουζίνες" μήκους 13-16 εκατοστών (ή 5-6 ίντσες) βρίσκονται καλύτερα. Ένα τέτοιο μαχαίρι είναι ένας σταυρός ανάμεσα σε ένα κλασικό μαχαίρι σεφ και ένα τεμαχιστή και κάνει εξαιρετική δουλειά με τους περισσότερους τύπους εργασίας.

6 ιντσών Universal Knife

Κατασκευαστές: κορυφή - όλα τα ίδια Wusthof, Zwilling J.A. Henckels, και F.Dick, Shun, κλπ, η μέση κατηγορία τιμής -. «Victorinox» και «Arcos», από τον προϋπολογισμό - είναι αρκετά αξιοπρεπές μαχαίρια κουζίνας «Tramontina», Trupperware ή «Opinel» ανθρακούχο χάλυβα (εικονίζεται παρακάτω αριθμό μοντέλου 102 με μήκος λεπίδας 10 cm).

Το μαχαίρι Opinel, μοντέλο αρ. 102, 10 εκ

Opinel, μοντέλο αρ. 102, 10 εκατοστά

 • Ένα σύνολο βασικών μαχαιριών "κουζίνα τριών": κουζίνα ή μαγειρεμένο τριπλάσιο που ονομάζεται σύνολο τριών μαχαιριών, τα οποία χρησιμοποιούνται συχνότερα στο σπίτι. Συνήθως, αυτό είναι:
 1. Σεφ γενικής χρήσης - καθώς αυτό είναι το πιο σημαντικό μαχαίρι στην κουζίνα, τότε θα εξετάσουμε λεπτομερέστερα παρακάτω πώς να επιλέξετε το σωστό δείγμα ποιότητας.
 2. Ο σειρητής για την κοπή ψωμιού, καθώς και τα κέικ, τα λαχανικά, τα φρούτα, μήκους 20-26 cm - το μαχαίρι έχει μια οδοντωτή λεπίδα και είναι λίγο σαν ένα πριόνι. Κόβει τέλεια το ψωμί, δεν του επιτρέπει να γκρεμίζει, κόβει απαλά το δέρμα των ντοματών και άλλων φρούτων και λαχανικών με λεπτό δέρμα. Περάστε πολλά χρήματα για να αγοράσετε ένα τέτοιο μαχαίρι δεν αξίζει τον κόπο, το κυριότερο είναι να βρείτε ότι τα δόντια της ακανθωτής λεπίδας δεν είναι πολύ μεγάλα ή πολύ μικρά. Το μέσο μέγεθος των δοντιών είναι, για παράδειγμα, αυτό το μοντέλο της εταιρείας Victorinoh, αλλά δεν είναι δύσκολο να βρεθούν πιο προσιτά ανάλογα.
Μαχαίρι ψωμιού Victorinox 26 εκ

Μαχαίρι ψωμιού Victorinox 26 εκ

 1. Μαχαίρι για τον καθαρισμό των λαχανικών, τεμαχίζοντας σκόρδο και άλλες «μικρές» εργασία 8-10 cm (3-4 ίντσες) - ξοδεύουν πολλά χρήματα για να αγοράσει αυτό το μαχαίρι, επίσης, δεν έχει νόημα, έτσι ώστε να λάβει αυτό που σας αρέσει στην εμφάνιση και την τιμή.

Κάποιες πιο χρήσιμες πληροφορίες

Το ελάχιστο βασικό σύνολο μαχαιριών
 • Μπορείτε να αγοράσετε ένα έτοιμο σύνολο μαχαιριών κουζίνας, ή μπορείτε - να φτιάξετε το "οπλοστάσιό" σας. Τα έτοιμα σύνολα, κατά κανόνα, αγοράζουν πιο κερδοφόρα από ό, τι για την πρόσληψη εργαλείων ξεχωριστά. Αλλά από την άλλη πλευρά, δεν είναι πάντα δυνατό να βρεθεί το τέλειο σύνολο για τη σύνθεση και την ποιότητα, εκτός από ότι είναι πολύ πιο λογικό να ξοδεύετε το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού (80%) για την αγορά ενός καλού σεφ, και για τα υπόλοιπα μπορείτε να σώσετε.
 • Αντί για ένα μαχαίρι για ψωμί, μπορείτε να αγοράσετε για το μαχαίρι σας "μαγειρέματος τριπλό" με ένα συμβατικό μήκος μαχαίρι 13-16 cm?
 • Στην πραγματικότητα, η "κουζίνα τρία" μπορεί να αντικατασταθεί και το "deuce κουζίνα" όπως στη φωτογραφία στα δεξιά - ένας σεφ και ένα μαχαίρι για τον καθαρισμό των λαχανικών?
 • Αν, ωστόσο, ένα ζευγάρι των οργάνων φαίνεται υπερβολική για σας, στη συνέχεια, αποκτήστε με τόλμη ένα μαχαίρι σεφ, αλλά είναι ποιοτικό και βολικό για σας. Και παρόλο που έχει πάντα νόημα να διαβάζετε σχόλια και βαθμολογίες, εξακολουθεί να είναι ένας εξαιρετικός σεφ για την τιμή και την ποιότητα και μπορεί να βρεθεί και άγνωστες μάρκες. Το κύριο πράγμα που πρέπει να περιηγηθείτε είναι η ποιότητα του χάλυβα και πόσο καλά το εργαλείο πέφτει στο χέρι σας.

Πώς να επιλέξετε το σωστό μαχαίρι σεφ, το οποίο μπορεί να σας εξυπηρετήσει για πολλά χρόνια, να διαβάσετε στο επόμενο κεφάλαιο ή να παρακολουθήσετε στο βίντεο του έγκυρου ενθουσιώδη και ειδικού Αντρέι Κοζλόφσκι.

8 συμβουλές για να ξέρετε πριν αγοράσετε ένα σεφ

Πρώτα ας διατυπώσουμε τις γενικές απαιτήσεις για καλά μαχαίρια κουζίνας:

 • Η λεπίδα παραμένει αιχμηρή για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 • Το μαχαίρι κόβει εύκολα και γρήγορα το φαγητό.
 • Η λαβή είναι άνετη στο χέρι και δεν γλιστράει.

Πώς να καταλάβετε τι ένα μαχαίρι για την κουζίνα ικανοποιεί αυτή την απαίτηση, και ποια όχι; Εδώ είναι 8 συμβουλές για την επιλογή ενός καθολικού εργαλείου μαγειρέματος.

Ανατομία του μαχαιριού

1. Αξιολογήστε το παλιό σου μαχαίρι

Η ιδέα ενός «καλού μαχαιριού» είναι εν μέρει υποκειμενική, διότι ενώ ένα άτομο μπορεί να θέλει ένα μαχαίρι, το ίδιο εργαλείο μπορεί να φανεί σε άλλο άτομο ως ακατάλληλο για τον τρόπο κοπής του. Έτσι πρώτα πρέπει να καταλάβετε και να διατυπώσετε μόνοι σας τι σας αρέσει και δεν σας αρέσει το παλιό όργανο.

 • Μειονεκτήματα μπορεί να είναι: πολύ βαρύ / ελαφρύ, πολύ μεγάλη / μικρή λεπίδα, η λεπίδα αμβλύνει γρήγορα ή σκουριά, πισινό τρίβει το δάχτυλο στη μεγάλη περικοπή, χειρίζονται ή ο ίδιος περικοπή δεν είναι πολύ βολικό, για παράδειγμα, ένα μαχαίρι δεν κόβεται πλήρως τα προϊόντα στο τεμαχιστή, και ούτω καθεξής .

2. Επιλέξτε τον τύπο του χάλυβα

Η ικανότητα του μαχαιριού να παραμένει κοφτερή για μεγάλο χρονικό διάστημα εξαρτάται από τον τύπο και την ποιότητα του χάλυβα από τον οποίο κατασκευάζεται η λεπίδα. Τα μαχαίρια για την κουζίνα είναι κατασκευασμένα από μια ποικιλία τύπων χάλυβα, αλλά πιο συχνά είναι:

 1. Ο ανοξείδωτος χάλυβας (ανοξείδωτο χάλυβα) είναι το πιο κοινό υλικό που είναι πιο κατάλληλο για έναν σύγχρονο μέσο χρήστη. Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι γρήγορα θαμπός (η διόρθωση των μαχαιριών κουζίνας από ανοξείδωτο χάλυβα γίνεται, κατά κανόνα, 1 φορά σε 1-1,5 μήνες), αλλά δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα.
 2. Χάλυβας άνθρακα (μαχαίρι Carbon) - μια συγχώνευση από τα καλύτερα περικοπές λόγω της σκληρότητάς του, η λεπίδα παραμένει αιχμηρή για πολύ καιρό, αλλά είναι πιο εύθραυστο, σκουριά γρήγορα, αντιδρούν με οξύ και πατίνα, και ως εκ τούτου απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα και προσεκτικό χειρισμό. Αλλά πολλοί επαγγελματίες σεφ προτιμούν αυτό το είδος χάλυβα. Στην επόμενη εικόνα μπορείτε να δείτε πώς φαίνεται το νέο λεπίδα κατασκευασμένη από χάλυβα, άνθρακα και μαυρισμένα μαχαίρι, που καλύπτεται με μια πατίνα, η οποία, παρεμπιπτόντως, η ποιότητα της κοπής δεν έχει καμία επίδραση, αλλά αντιθέτως κάνει η λεπίδα πιο υγιεινή και, κατά τη γνώμη μας, πιο ευγενής στην εμφάνιση.
 • Μαχαίρι από ανθρακούχο χάλυβα Messermeister
 • Μαχαίρι από ανθρακούχο χάλυβα
 • Αξίζει να αγοράσετε κεραμικά μαχαίρια; Κατά τη γνώμη μας, αυτό είναι μόνο ένα συμπλήρωμα του βασικού σετ μαχαίρια χάλυβα - ακόμα κι αν είναι μακρά μείνει απότομη, αλλά πολύ εύθραυστη λεπίδες τους, και εάν εξακολουθούν να είναι βαρετή, στη συνέχεια, να τα αλέσετε στο σπίτι θα είναι σχεδόν αδύνατη. Ωστόσο, είναι λογικό να αγοράσετε φθηνά κεραμικά μαχαίρια, τα οποία μπορούν να αλλάζουν περιοδικά.

3. Πώς να επιθεωρήσετε τις λεπίδες

 • Έτσι, μπορείτε να τεμαχίσει και μέχρι το τέλος του τεμαχισμό λαχανικών / φρούτων, καθώς και για να σώσει το μεγαλύτερο μέρος της αιχμής κατά την κοπή των οστών, επιλέξτε ένα μαχαίρι με ανοιχτή φτέρνα, δηλαδή, όταν η λεπίδα είναι από την άκρη της φτέρνας μέχρι το ενισχύσει. Από την άλλη πλευρά, τα περισσότερα μαχαίρια σεφ παράγονται με κλειστή φτέρνα και πολλοί δεν παρεμβαίνουν. Η φωτογραφία που ακολουθεί δείχνει δύο τύπους chef-knife - με κλειστή και ανοιχτή τακούνια.
Μαχαίρι με ανοιχτό τακούνι

με ένα ανοιχτό στήριγμα τακουνιού

Μαχαίρι με κλειστό ενισχυτή πέλματος

με κλειστό στήριγμα τακουνιού

 • Όσο πιο παχιά είναι η λεπίδα, τόσο καλύτερα.
 • Η λεπίδα ενός καλού αφεντικού θα πρέπει να είναι ομαλή, και τα υψηλής ποιότητας μαχαίρια ανοξείδωτου χάλυβα είναι εντελώς καθρέφτη-όπως?
 • Δώστε προσοχή στην ποιότητα της επεξεργασίας του παπουτσιού - πρέπει να εξομαλυνθεί έτσι ώστε κατά τη διάρκεια της μακράς διαδικασίας κοπής το δάχτυλό σας να μην αλλοιωθεί.

4. Επιθεώρηση της λαβής

 • Τα εργαλεία υψηλής ποιότητας είναι σφυρηλατημένα από ένα κομμάτι χάλυβα που διέρχεται από ολόκληρο το μαχαίρι - από το σημείο μέχρι το τέλος της λαβής. Έτσι, μέρος του χάλυβα είναι μέσα στη λαβή μεταξύ των δύο πλακών. Καλέστε αυτό το κομμάτι ένα πλήρες κορμό. Εάν ο χάλυβας δεν περάσει μέχρι το άκρο της λαβής, τότε ονομάζεται η μισή στέλεχος. Τα εργαλεία με πλήρες κορμό είναι καλύτερα ισορροπημένα, είναι πραγματικά ένας δείκτης ποιότητας, αλλά είναι πολύ πιο ακριβό.
1

Κλασική χειρολαβή μαχαιριού

 • Η λαβή του μαχαιριού πρέπει να είναι συμπαγής, σφιχτά συγκολλημένη, ισχυρή - δεν πρέπει να υπάρχουν τα παραμικρά κενά και ίχνη συγκόλλησης στα αρθρώματα των εξαρτημάτων. Η κακή συγκολλημένη λαβή θα χαλαρώσει τελικά και η κοπή του μαχαιριού θα γίνει λιγότερο αποτελεσματική, μειώνοντας τη δύναμη της πίεσης πάνω σε αυτό, εκτός από - στις αρθρώσεις της λαβής, θα αρχίσει να συλλέγεται η βρωμιά.
 • Επίσης σημειώστε ότι το υλικό δεν πρέπει να είναι ολισθηρό ή ολισθηρό λόγω λαδιού στη λαβή.
 • Όσον αφορά το υλικό των πλακών, σήμερα χρησιμοποιείται συνήθως πλαστικό, ξύλο ή καουτσούκ. Ίσως, πλαστικό, ένα σύνθετο από πλαστικό και ξύλο, καθώς και σκληρό καουτσούκ - τις καλύτερες επιλογές.

5. Δοκιμή ισορροπίας

Αν θέλετε να αγοράσετε ένα νέο υψηλής ποιότητας μαχαίρι, δοκιμάστε το παράδειγμα της παλιάς αφεντικό (αν έχετε) για να καταλάβει τι χρειάζεστε την ισορροπία του μαχαιριού - με βαριά λαβή, με ένα βαρύτερο λεπίδα ή με μια ισορροπημένη λεπίδα και λαβή. Πιστεύεται ότι η χρήση ενός ισορροπημένου μαχαίρι είναι πιο βολικό, και όμως, αυτός είναι ένας πολύ μεμονωμένος δείκτης. Και, δυστυχώς, ένα ισορροπημένο μαχαίρι δεν είναι τόσο εύκολο να βρεθεί, ακόμη και ανάμεσα σε ακριβά δείγματα. Για να ελέγξετε το μαχαίρι, πρέπει να τοποθετήσετε το μαχαίρι με ένα στήριγμα στο δάκτυλο όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία και να προσπαθήσετε να «πιάσετε» την ισορροπία. Εάν το μαχαίρι δεν πέσει, τότε, κατά πάσα πιθανότητα, είναι ένα εξαιρετικό δείγμα. (προσέξτε, να έχετε υπόψη ότι ένα φτηνό μαχαίρι θα πέσει αμέσως).

Ελέγξτε την ισορροπία του μαχαιριού

6. Πόσο καιρό θα έπρεπε να είναι η λεπίδα;

 • Η πιο μάγειρες χέρι, όσο μεγαλύτερο είναι το μέγεθος της λεπίδας μπορεί να αντέξει οικονομικά, και αντιστρόφως, το μικρότερο χέρι - το λιγότερο θα πρέπει να είναι ένα εργαλείο, αλλά σίγουρα δεν είναι ο κανόνας, αλλά μάλλον μια σύσταση για μη-επαγγελματίες σεφ?
 • Τα μικρά μαχαίρια κουζίνας είναι ασφαλέστερα, αλλά μεγαλύτερα μπορούν να κόβουν περισσότερα φαγητά τη φορά.
 • Λάβετε υπόψη ότι συχνότερα το μήκος της λεπίδας των ευρωπαϊκών μαχαιριών μετράται σε ίντσες. Οι σεφ έχουν μήκος, συνήθως 8, 10 και 12 ίντσες.

7. Είναι Ιάπωνες ή Ευρωπαίοι;

Τα μαχαίρια σεφ χωρίζονται σε τρεις ομάδες: Ιαπωνικά, Ευρωπαϊκά (Δυτικά) και μαχαίρια κατασκευασμένα στην Ιαπωνία, αλλά προσαρμοσμένα στον "Ευρωπαίο". Σε αυτή τη φωτογραφία μπορείτε να δείτε τη διαφορά μεταξύ ενός υβριδίου (Misono) και ενός τυπικού ευρω-σεφ από το Henckels.

Μαχαίρια σεφ - Ιαπωνικό Misono και Ευρωπαϊκό Zwilling J.A. Henckels

 • Το σπίτι είναι προτιμότερο να έχει την επικεφαλής της ευρωπαϊκής (Δυτική) τύπου όπως μπριζόλα λαχανικά ή, για παράδειγμα, να χαράξει το κοτόπουλο είναι πολύ πιο βολικό, λόγω της καμπύλο σχήμα της ακμής κοπής και λεπίδας ακονισμένο και στις δύο πλευρές.
 • Τα παραδοσιακά ιαπωνικά μαχαίρια είναι πιο κατάλληλα για τους πραγματικούς γνώστες της τέχνης των μαχαιριών και των λάτρεις της ιαπωνικής κουζίνας. Η κλασική "ιαπωνική" ακόνισμα της λεπίδας είναι μονόπλευρη, πολύ παχιά, το σχήμα του κοπτικού άκρου είναι σχεδόν ίσιο και μπορεί μόνο να ακονισθεί πάνω σε πέτρες νερού. Ο κύριος τρόπος για να εργαστείτε μαζί του είναι οι κατακόρυφες κινήσεις, δηλαδή η πρακτική κοπή. Σε γενικές γραμμές, αυτό το εργαλείο δεν μπορεί να ονομαστεί καθολική.
 • Και εδώ είναι μια άλλη κατηγορία των ιαπωνικών μαχαίρια, τα μαχαίρια έχουν υβρίδια στη Δυτική στυλ, έχουν κερδίσει σε δημοτικότητα σε όλο τον κόσμο και εκτιμάται για πολύ υψηλής ποιότητας χάλυβα, η οποία κατέχει μια άκρη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλά έχουν ένα μεγάλο μειονέκτημα - εξακολουθεί να είναι η ίδια απαιτητική φροντίδα. Τα πιο διάσημα ιαπωνικά μαχαίρια παράγουν Misono (απεικονίζεται παραπάνω) και Shun.

Εάν το θέμα των ιαπωνικών μαχαιριών είναι ενδιαφέρον για εσάς, προτείνουμε να δείτε μια αναθεώρηση βίντεο του Ευρωπαίου επικεφαλής και του Ιαπωνικού υβριδίου στο δυτικό ύφος.

8. Αγοράστε καλές συνιστώσες: ένα χαρτόνι, ένα μπλοκ για την αποθήκευση μαχαιριών κουζίνας, εργαλεία ευθυγράμμισης

 • Τα μαχαίρια κουζίνας απαιτούν σεβασμό στον εαυτό τους. Αποθηκεύστε τα ξεχωριστά από άλλες συσκευές - σε τυλιγμένο πανί, σε ειδική μονάδα για την αποθήκευση μαχαιριών κουζίνας ή σε μαγνήτη.

Αποθήκευση μαχαιριών

 • Το χαρτόνι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι πλαστικό ή γυάλινο, οι σεφ να αξίζουν μόνο ξύλινες σανίδες ή μπαμπού.
 • Σε αυτό το άρθρο, δεν έχουμε αγγίξει το θέμα της ακονίσματος των μαχαιριών κουζίνας και των επεξεργασιών, γι 'αυτό προτείνουμε να δούμε το ακόλουθο εισαγωγικό βίντεο, πώς να ακονίσετε ένα μαχαίρι musatom από τον κύριο μαχαίρι-maken Gennady Prokopenkov.
1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

90 − = 86

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map