Κουζίνα νησί - καθορίζουμε τις διαστάσεις σωστά

Κουζίνα νησί – καθορίζουμε τις διαστάσεις σωστά

διαστάσεις του νησιού της κουζίνας

Στη διάταξη της κουζίνας με το νησί, τοποθετείται η ιδέα της λειτουργικής άνεσης και της συμπαγούς - αυτό που χρειάζεται σε αυτή τη ζώνη θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση μεταξύ τους. Τυπικά μεγέθη του νησιωτικού συγκροτήματος επίπλων: ύψος 900 mm, πλάτος - πάνω από 1 μέτρο, μήκος - 0,6-1,5 και περισσότερα μέτρα.

Μέγεθος του νησιού

Ένα παραδοσιακό νησί στην κουζίνα πρέπει να τοποθετηθεί στην περίπτωση που η συνολική έκταση των χώρων είναι μεγαλύτερη από 20 τετραγωνικά μέτρα. Για ένα σχετικά μικρό δωμάτιο 15-20 τετραγωνικών μέτρων. m επιλέγονται επιλογές συμπαγούς, πτυσσόμενου ή κινητού, όπως η φωτογραφία παρακάτω.

Μικρό νησί για κουζίνα μέχρι 20 τετραγωνικά μέτρα. m

Λεπτομέρειες σχετικά με τις διαστάσεις

Κουζίνα με ένα νησί - είναι βολικό λόγω της συσκευής ενός άλλου χώρου εργασίας στο δωμάτιο. Η εγκατάσταση του στοιχείου της νήσου προσθέτει έως και το 25% της χρήσιμης περιοχής εργασίας. Επιπλέον, είναι δυνατή η αφαίρεση των ηλεκτρικών πριζών και η εγκατάσταση του εξοπλισμού, η τοποθέτηση του φούρνου ή του νεροχύτη.

Πίνακας-νησί στην κουζίνα

Ο συνολικός χώρος που καταλαμβάνει το νησί δεν πρέπει να υπερβαίνει το 10% της έκτασης της κουζίνας, και περνάει γύρω από αυτό πρέπει να είναι τουλάχιστον 1 m πλάτος - το δωμάτιο ήταν διαφορετικά συμφόρηση και να προχωρήσουμε σε αυτό θα είναι δύσκολο. Ως εκ τούτου, σε μικρές κουζίνες, η νησίδα μπορεί να εκτελεστεί με κινητό, και όχι σταθερό - με τροχούς.

Έτσι, το κύριο μέγεθος του νησιού πρέπει να είναι σύμφωνο με τους κανόνες αυτούς:

  • Το κανονικό ύψος του τραπεζιού είναι 92 cm.
  • Εάν η κουζίνα γίνεται συχνά εργασία που απαιτεί προσπάθεια (για παράδειγμα, ζύμη vymes), τότε το πάγκο εκτελείται κάτω από - 76 cm?

Για τις νοικοκυρές, που συχνά προετοιμάζουν τα αρτοσκευάσματα, μια καλή επιλογή θα είναι ένα νησί δύο επιπέδων.

1

Τραπέζια νησιού δύο επιπέδων

  • Εάν το νησί θα αντικαταστήσει το τραπέζι, τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ του καθίσματος των καρεκλών και της κορυφής της επιφάνειας του τραπεζιού είναι 300-320 mm. Το μήκος του πάγκου του πίνακα-νησί μπορεί να υπολογιστεί με την αρχή των 600 mm ανά κάθισμα.

Διαστάσεις του νησιού και καρέκλες

Και για να χρησιμοποιήσετε το νησί ήταν βολικό, πρέπει να τηρήσετε τον κανόνα του τριγώνου εργασίας - η σόμπα, το ψυγείο και ο νεροχύτης πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση 1,5 μέτρων και αυτά τα σημεία πρέπει να σχηματίζουν ένα τρίγωνο όταν συνδέονται.

Μορφές κουζίνας νησί

Η διάταξη της κουζίνας με το νησί μπορεί να περιλαμβάνει τα κεντρικά στοιχεία των παρακάτω μορφών:

  1. Το ορθογώνιο - η πιο παραδοσιακή και διαδεδομένη μορφή του νησιού, ταιριάζει απόλυτα σε μικρούς επιμήκεις χώρους.

Ορθογώνιο νησί για την κουζίνα

  1. Ένα τετράγωνο νησί είναι πλατεία κουζίνες, ή σε περίπτωση που το ακουστικό βρίσκεται στο μοτίβο σχήματος U..

Πλατεία Νησί

  1. Η ημικυκλική μορφή είναι ιδανική για ένα νησί με μετρητή μπαρ, ενώ το στρογγυλεμένο τμήμα πρέπει να βρίσκεται στο πλάι της ράβδου, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

Ημικυκλικό νησί για την κουζίνα

  1. Το πιο βολικό νησί στην κουζίνα είναι ένα τραπέζι σε σχήμα U ή ένα σχήμα ανοιχτού κύκλου, καθώς σας επιτρέπει να τοποθετείτε τα πάντα σε κοντινή απόσταση.

Σχήματος U νησί

  1. Υπάρχουν επίσης τραπέζια εντελώς στρογγυλά και ωοειδή.

Γύρος και ελλειψοειδές νησί για την κουζίνα

Γενικά, η μορφή μπορεί να είναι οποιαδήποτε - από ζιγκ-ζαγκ έως εξάγωνο. Αλλά το ύψος τους είναι περίπου το ίδιο - 90-92 cm.

Άλλες μορφές νησιωτικών πινάκων

Μεγάλο νησί κουζίνα μπορεί να είναι οπτικά πιο εύκολο να κάνουμε, για να τους εξοπλίσει με ανοικτά ράφια και συρτάρια με γυάλινες προσόψεις ή ακόμη και να επιλέξετε ένα τραπέζι, χωρίς στολίδια, και φυσικά, το λευκό χρώμα θα κάνουν πολύ λιγότερο δυσκίνητη.

Μεγάλα τραπέζια νησιού

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

65 − 62 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map