Πώς να επιλέξετε το σωστό μέρος και πού να θέσει μια γωνιά κουζίνας με ένα τραπέζι και καρέκλες

Πώς να επιλέξετε το σωστό μέρος και πού να θέσει μια γωνιά κουζίνας με ένα τραπέζι και καρέκλες

Πώς να επιλέξετε το σωστό μέρος και πού να θέσει μια γωνιά κουζίνας με ένα τραπέζι και καρέκλες

Εάν δεν σκοπεύετε να πάρετε την τραπεζαρία έξω από την κουζίνα, θα πρέπει να φροντίσετε να επιλέξετε τα πιο βολικά, όμορφα και εργονομικά έπιπλα. Υπάρχουν πολλές επιλογές, αλλά μία από τις πιο πρακτικές λύσεις είναι μια μικρή κουζίνα με τραπέζι και καρέκλες. Σας επιτρέπει να ζωνοποιήσετε το δωμάτιο, να φιλοξενήσετε άνετα όλα τα μέλη της οικογένειας, να χρησιμοποιήσετε ορθολογικά μια από τις γωνίες της κουζίνας και να την δώσετε σε μια πιο ζεστή εμφάνιση. Ο στόχος σας είναι να επιλέξετε σωστά τη γωνία και να την εισάγετε σωστά στο εσωτερικό του δωματίου.

Ολοκλήρωση και χαρακτηριστικά σχεδιασμού των στοιχείων γωνίας κουζίνας

Η παραδοσιακή γωνιά κουζίνας αποτελείται από ένα μικρό γωνιακό τμήμα με καθίσματα, τραπεζαρία και αρκετές καρέκλες.

γωνιά κουζίνας

Πρακτική λύση με αυστηρό και συνοπτικό τρόπο

Δώστε προσοχή! Είναι η διαθεσιμότητα πρόσθετων καθισμάτων για να διακρίνετε τη γωνία από την τραπεζαρία, αποτελούμενη μόνο από τραπέζι και καρέκλες.

Οι επιλογές για αυτό το σύνολο επίπλων είναι τεράστιες. Η λειτουργικότητα, η πρακτικότητα εξαρτάται άμεσα από τα χαρακτηριστικά σχεδίασης μεμονωμένων τεμαχίων επίπλων.

καθιστικό

Γωνιακό τμήμα για καθίσματα - λύσεις

Το γωνιακό τμήμα με καθίσματα είναι το πιο σημαντικό και σημαντικό στοιχείο της γωνιάς κουζίνας. Μπορεί να έχει όχι μόνο διαφορετικά μεγέθη και σχήματα, αλλά και ένα βαθμό λειτουργικότητας, άνεση.

Οι πιο δημοφιλείς επιλογές είναι:

 • Μαλακή γωνιά (καναπές). Έχει ιδιαίτερη άνεση, αισθητική εμφάνιση. Προσθέτει ένα εσωτερικό μιας άνεσης. Θα είναι θεά για όσους συνδυάζουν την τραπεζαρία με χώρο ανάπαυσης.
 • Τμήμα με άκαμπτο πλαίσιο και ταπετσαρία. Όταν κάνετε μια γωνία για παραγγελία, μπορείτε να επιλέξετε ένα ύφασμα ταπετσαρίας για το ύφασμα που διατίθεται στην κουζίνα.
 • Γωνιακό πάγκο. Έχει σκληρή επιφάνεια, φαίνεται πολύ λακωνικό, αλλά εξοικονομεί πολύ χώρο στην κουζίνα. Μπορεί να δημιουργηθεί πρόσθετη άνεση εάν χρησιμοποιείτε ειδικά μαξιλάρια για καθίσματα.
κουζίνα με μαλακό καναπέ

Γωνιά κουζίνας με μαλακό καναπέ

πάγκο

Άκαμπτος γωνιακός πάγκος

έπιπλα

Δερμάτινα έπιπλα με δερμάτινη ταπετσαρία

Τα τμήματα γωνίας μπορούν να είναι δεξιά και αριστερά, καθολικά. Προσδιορίστε ποια επιλογή είναι μπροστά σας, αρκετά εύκολα. Ανυψώστε το καναπέ ή το πάτωμα και δείτε ποιο χέρι από εσάς θα βρίσκεται το μακρύτερο μέρος του. Τα καθολικά μοντέλα έχουν δύο πανομοιότυπα μεγέθη.

Αυτό είναι σημαντικό! Εάν ο κατασκευαστής έχει προβλέψει τη δυνατότητα αναδιάταξης των ενοτήτων επίπλων, αυτό το ζήτημα δεν είναι θεμελιώδες. Διαφορετικά, αφού κάνετε λάθος, δεν μπορείτε να εισάγετε το κιτ στην επιλεγμένη γωνιά της κουζίνας.

γωνιακό harangour

Ανοξείδωτη γωνιακή ενότητα

Κάτω από τα καθίσματα, τα οποία χρειάζονται μόνο για την ανύψωση, συχνά κρυμμένα ευρύχωρα κιβώτια. Ένας άλλος τρόπος για να δημιουργήσετε επιπλέον χώρο αποθήκευσης είναι να τοποθετήσετε συρτάρια κάτω από τα καθίσματα. Εάν είναι διαθέσιμο, μπορείτε να απελευθερώσετε ένα ή και δύο ντουλάπια κουζίνας. Αυτή η λύση είναι ιδιαίτερα σημαντική για μικρά δωμάτια, αλλά τα σχέδια με κουτιά αποθήκευσης φαίνονται πιο δυσκίνητα από τα προϊόντα που δεν έχουν.

Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας μικρός χώρος μεταξύ των δύο μερών του γωνιακού στοιχείου. Συνήθως υπάρχουν ράφια ή ακόμη και μίνι-επιτραπέζια, στατική ή τραβηγμένη.

hh7
hh8
hh9

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στις γωνίες κουζίνας με ένα κρεβάτι.

Γωνιακό τμήμα με κρεβάτι

Γωνιακός καναπές ή πάγκος μπορεί να γίνει ένα επιπλέον κρεβάτι. Μια εξαιρετική επιλογή για μια μεγάλη ή απλά φιλόξενη οικογένεια. Στα προϊόντα αυτά, ο μηχανισμός αναδίπλωσης χρησιμοποιείται συνήθως:

1
 • Το Δελφίνι. Μια τέλεια λύση για συχνή χρήση. Διαθέτει απλότητα, αξιοπιστία και δυνατότητα αντικατάστασης λειτουργικών εξαρτημάτων. Ο χώρος ύπνου αποτελείται από ένα κάθισμα του γωνιακού τμήματος και από ένα αρθρωτό μέρος κρυμμένο κάτω από αυτό. Έχει μια ομαλή και άνετη επιφάνεια, συμπαγείς διαστάσεις.
 • "Γαλλική χαλιά." Κατάλληλο περισσότερο για απροσδόκητες καταστάσεις από ό, τι για τακτική χρήση. Ο χώρος ύπνου αποτελείται από τρία συρόμενα τμήματα, τα οποία είναι κρυμμένα στο πλαίσιο του καναπέ. Για να τα τραβήξετε, πρέπει να αφαιρέσετε τα μαλακά καθίσματα και, στη συνέχεια, τραβήξτε το ειδικό χερούλι. Η πρακτική δείχνει ότι αυτό δεν είναι ο πιο βολικός τρόπος για την τοποθέτηση μιας προβλήτας.
γωνιακό σετ

Γωνιακό τμήμα με μηχανισμό ξεδίπλωσης "δελφίνι"

Η αρχή του μηχανισμού της "γαλλικής clamshell"

Το γωνιακό τμήμα με χώρο ύπνου είναι μια πρακτική επιλογή για όλες τις περιπτώσεις. Αλλά μην ξεχνάτε ότι τέτοια έπιπλα θα απαιτήσουν επιπλέον ελεύθερο χώρο, όχι μόνο σε συναρμολογημένη μορφή. Θα μπορείτε να μετακινήσετε τακτικά το τραπέζι και τις καρέκλες για να απλώσετε τον καναπέ, διατηρώντας παράλληλα τη δυνατότητα σχετικά ελεύθερης κίνησης στην κουζίνα;

γωνία ύπνου

Γωνιακό τμήμα με κρεβάτι

Τραπεζαρία και καρέκλες

Το τραπέζι συνήθως κρατείται σε ένα στυλ με τη βάση του γωνιακού τμήματος και των καρεκλών. Αλλά αν εστιάζετε σε αυτό το έπιπλο με τον ίδιο τρόπο όπως στα καθίσματα, δώστε προσοχή σε ορισμένα σημεία.

 1. Για την τραπεζαρία θα μπορούσε γρήγορα να μετατραπεί σε ένα άνετο χώρο ανάπαυσης, συνιστάται να δώσετε προτίμηση στα πτυσσόμενα τραπέζια. Το τραπέζι, πρόσθετα τμήματα και πίνακες - πολλές επιλογές.
 2. Για μια άνετη διαμονή στο τραπέζι, επιλέξτε το προϊόν σε ένα πόδι. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν υπάρχει έλλειψη ελεύθερου χώρου στην κουζίνα.
 3. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στη μορφή της επιφάνειας του τραπεζιού. Μπορεί να είναι οποιαδήποτε, αλλά αν η γωνία είναι συμπαγής σε μέγεθος, δώστε προτίμηση στο tabletop με στρογγυλεμένα σχήματα.
γραφείο

Ένα τραπέζι με ένα πόδι διευκολύνει την τοποθέτηση μετά από αυτό

έπιπλα κουζίνας

Ένα σύνολο επίπλων κουζίνας με τραπέζι εξοικονόμησης χώρου

γραφείο

Εργονομικό και ασφαλές οβάλ τραπέζι

Όσον αφορά τις καρέκλες, οι κλασσικές λύσεις παρέχουν την πλήρη συμπτωσία τους με το τραπέζι και το γωνιακό τμήμα που βασίζονται στα υλικά κατασκευής και, κατά συνέπεια, στην υφή και το χρώμα. Οι σχεδιαστές καλούνται να αγοράσουν τέτοιες γωνιές για μικρά δωμάτια. Η ακεραιότητα και η πληρότητα της σύνθεσης θα παίζουν στα χέρια σας όταν διακοσμείτε το εσωτερικό.

γωνιά κουζίνας

Όλα τα είδη γωνιών κουζίνας κατασκευάζονται με το ίδιο στυλ από τα ίδια υλικά

Τα πιο σύγχρονα και πρωτότυπα σύνολα επιτρέπουν μια σημαντική διαφορά μεταξύ των καρεκλών από άλλα έπιπλα. Αλλά ακόμη και στην περίπτωση αυτή, ο γενικός στυλιστικός προσανατολισμός της γωνίας παραμένει αναγκαστικά. Ιδιαίτερα συναφή είναι τα "ντουέτα" από μέταλλο και γυαλί, ξύλο και μέταλλο, πλαστικό και πολυστρωματικό MDF, μοριοσανίδες. Η λύση χρώματος μπορεί να είναι αρκετά πρωτότυπη.

γωνία

Ποικιλία υλικών σε μια γωνιά κουζίνας

Δώστε προσοχή! Οι σχεδιαστές συμβουλεύονται να εγκαταλείψουν τις καρέκλες με μια παραδοσιακή πλάτη υπέρ των σκαμπό και των pouffes, αν η περιοχή μαγειρέματος έχει μια μικρή περιοχή. Ένα τέτοιο μέτρο θα εξοικονομήσει χώρο και θα διευκολύνει την κίνηση γύρω από την κουζίνα.

γωνιά κουζίνας

Μια συμπαγής γωνιά κουζίνας με σκαμνιά αντί για καρέκλες

Πώς να επιλέξετε μια μικρή κουζίνα - προσοχή στο σχήμα και το μέγεθος

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού - δεν είναι το μόνο κριτήριο για την επιλογή μιας γωνιάς κουζίνας. Είναι επίσης σημαντικό να δοθεί προσοχή στο μέγεθος, το σχήμα και τα υλικά κατασκευής του.

Διαστάσεις επίπλων - τυποποιημένες και μεμονωμένες λύσεις

Τα έπιπλα πρέπει να ταιριάζουν με τις διαστάσεις του δωματίου και να είναι άνετα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να δοθεί προσοχή στις διαστάσεις του.

Ιδιαίτερης σημασίας για την επιλογή της γωνίας είναι οι ακόλουθες παράμετροι (σε ​​παρένθεση είναι οι μέσες τιμές τους):

 • Ύψος με πλάτη πάγκου, καναπέ ή καρέκλες (0,8-1 m).
 • Ύψος καθίσματος (0,4-0,5 m). Κατά τη διάρκεια του γεύματος, τα πόδια πρέπει να σταθούν στο πάτωμα, αντί να κρεμούν στον αέρα ή να στηρίζουν τον πάγκο.
 • Πλάτος καθισμάτων (0,5-0,7 m). Όσο περισσότερο αυτή η αξία, τόσο πιο δύσκολο θα είναι για το καθισμένο να φτάσει στο τραπέζι.
 • Μήκος καθισμάτων (0,9-2 m). Εάν αγοράσατε ένα τμήμα με κρεβάτι, τότε το μήκος του αντίστοιχου μέρους του δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 1,7 μ.

Δώστε προσοχή! Μπορείτε να εγκαταλείψετε το γωνιακό τμήμα με μια υψηλή πλάτη, αν η γωνία είναι ο τοίχος. Μια άλλη επιλογή είναι ένας λακωνικός πάγκος με ξεχωριστή πλάτη που στερεώνεται στον τοίχο, γεγονός που θα επιτρέψει τη διατήρηση της αισθητικής εμφάνισης της διακόσμησης τοίχων. Τέτοιες λύσεις αποφορτίζουν το εσωτερικό, καθιστώντας το οπτικά ευκολότερο.

κουζίνα

Πάγκος με πλάτη στήριξης στερεωμένη στον τοίχο

Σετ κουζίνας

Τμήμα καθίσματος χωρίς πλάτη

έπιπλα

Χωρίς πλάτη μπορεί να υπάρχει ένα από τα τμήματα

Πώς να συσχετίσετε σωστά το μέγεθος των επίπλων με την περιοχή της κουζίνας; Να καθοδηγείται από τον ακόλουθο κανόνα: γύρω από το τραπέζι πρέπει να είναι ένας ελεύθερος χώρος 70-80 cm, έτσι ώστε να μπορείτε εύκολα να μετακινήσετε καρέκλες και να κάθεστε στο τραπέζι. Είναι επίσης απαραίτητο να διατηρηθεί η απόσταση μεταξύ της κουζίνας και των άλλων επίπλων. Συνήθως είναι 80-90 cm.

Αυτό είναι σημαντικό! Για να διευκολυνθεί η διαδικασία στέγασης των νοικοκυριών ή των επισκεπτών στο τραπέζι μπορεί να είναι, αν προτιμάτε τα γωνιακά τμήματα χωρίς μπράτσα.

Οι τυποποιημένες λύσεις διαστάσεων είναι έτοιμες γωνίες κουζίνας. Μπορείτε να επιλέξετε ένα σύνολο επίπλων στο σαλόνι ή το κατάστημα και να το πάρετε αμέσως σπίτι. Δεν βρήκατε τη σωστή επιλογή ή η κουζίνα έχει μη τυποποιημένη διάταξη; Στη συνέχεια, είναι λογικό να παραγγείλετε μια γωνία σύμφωνα με τα μεμονωμένα μεγέθη. Αυτό θα μεγιστοποιήσει τη χρήση του χώρου, αλλά το αποτέλεσμα θα πρέπει να περιμένει.

κουζίνα

Μια ολοκληρωμένη λύση σας εξοικονομεί πολύ χρόνο κατά την αγορά

Μορφές κουζίνας

Η γεωμετρία και η περιοχή της κουζίνας υπαγορεύουν την επιλογή του σχήματος της γωνίας επίπλων. Μπορεί να έχει σχήμα U, σχήμα L ή στρογγυλό.

Η γωνιά κουζίνας σε σχήμα U έχει ένα τμήμα για τοποθέτηση του αντίστοιχου σχήματος. Αυτή η επιλογή είναι η ιδανική λύση για ένα ευρύχωρο δωμάτιο. Ένας μεγάλος καναπές σας επιτρέπει να τοποθετείτε εύκολα στο τραπέζι 6-7 άτομα. Μπορείτε να αυξήσετε αυτό το ποσό προσθέτοντας 2-3 καρέκλες. Αν έχετε μια ευρύχωρη θέση στην κουζίνα, ένα ζεστό μπαλκόνι ή ένα παράθυρο, μπορείτε να τοποθετήσετε μια σειρά από έπιπλα εκεί, χωρίζοντας μια επιπλέον τραπεζαρία με κουρτίνες σχοινιού ή υφάσματος, μια οθόνη.

μοντέλο με πάγκο

Μοντέρνο μοντέλο με πάγκο σε σχήμα Ρ

τραπεζαρία

Μια συμπαγής αλλά ευρύχωρη τραπεζαρία σε μια απομονωμένη γωνιά

Δώστε προσοχή! Η πιο κατάλληλη μορφή του πίνακα για έναν τέτοιο καναπέ θα είναι ορθογώνια. Σε ακραίες περιπτώσεις - ωοειδές.

Γωνία σχήματος L - η πιο κοινή επιλογή, κατάλληλη για τις περισσότερες κουζίνες, συμπεριλαμβανομένων και των μικρότερων. Το μήκος του καθίσματος μπορεί να είναι μόλις 0,9 μ.

hh25
hh26
hh27

Οι στρογγυλεμένες γωνίες είναι επίσης εγκατεστημένες στις γωνίες, αλλά μόνο σε αυτές που είναι πάνω από 90 μοίρες. Αυτή η λύση σας επιτρέπει να προσαρμόσετε οπτικά το δωμάτιο, χαρίζοντάς του ένα ομαλό σχήμα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το εσωτερικό στο αρ νουβό στιλ. Αν οι γωνίες είναι ευθεία, αλλά πρέπει να τις στρογγυλεύσετε, μπορείτε να επιλέξετε το γωνιακό τμήμα έτσι ώστε η εξωτερική περίμετρος να είναι ορθογώνια ή τετράγωνη και η εσωτερική πλευρά να είναι στρογγυλή.

γωνιακό τμήμα

Γωνιακό τμήμα με στρογγυλή εσωτερική περίμετρο

ημικυκλικός πάγκος

Απροσδόκητη απόφαση - ένας ημικυκλικός πάγκος χωρίζεται σε δύο μέρη

Υλικό κατασκευής και ταπετσαρία - μια ποικιλία λύσεων

Κάτω από τα υλικά της κατασκευής γωνιών κουζίνας, είναι απαραίτητο να καταλάβουμε τι αποτελείται από: το πλαίσιο του γωνιακού τμήματος, καρέκλες ή σκαμνιά? τραπέζι? κάλυμμα καθίσματος. Είναι επίσης σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη η ποιότητα του πληρωτικού που χρησιμοποιείται, εάν τα έπιπλα έχουν ταπετσαρία.

έπιπλα

Η ποιότητα των χρησιμοποιούμενων υλικών καθορίζει τη διάρκεια ζωής των επίπλων

Υλικά για σκελετούς επίπλων

Όσον αφορά το βασικό υλικό των γωνιών κουζίνας, είναι πιο συχνά:

 • Στερεό ξύλο. Η πιο ακριβή, αλλά ανθεκτική επιλογή. Για έπιπλα κουζίνας χρησιμοποιήστε ξύλο, ανθεκτικό σε υγρασία και θερμοκρασιακές μεταβολές. Η διάρκεια ζωής αυτών των προϊόντων μπορεί να φτάσει τα 20 χρόνια με την κατάλληλη φροντίδα.
 • Πλαστικοποιημένο MDF ή μοριοσανίδες. Προϋπολογισμός και η πιο κοινή επιλογή. Η διάρκεια ζωής της γωνίας εξαρτάται άμεσα από την ποιότητα της εφαρμογής μιας πυκνής μεμβράνης PVC και την ακαμψία του υποστρώματος, αλλά σπάνια υπερβαίνει τα 6-7 χρόνια. Τα κοινά προβλήματα που εμφανίζονται μετά από αρκετά χρόνια λειτουργίας είναι η χαλάρωση των συνδετήρων, το ξεφλούδισμα της διακοσμητικής επίστρωσης, το τρίξιμο.
 • Μέταλλο. Χρησιμοποιείται για να κάνει τα πόδια της κουζίνας τραπέζι, το πλαίσιο των καρεκλών. Για προστασία από την υγρασία, επεξεργάζεται με ειδικές ενώσεις. Χρωματισμένο ή βαμμένο μέταλλο σας επιτρέπει να προσαρμόσετε με επιτυχία τη γωνιά της κουζίνας σε σχεδόν οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.
 • Πλαστικά. Κάνει συνήθως καρέκλες για τις γωνίες σε ένα μοντέρνο στυλ. Μια ποικιλία χρωμάτων και σχημάτων, η ευκολία των τελικών προϊόντων, η αντοχή στην υγρασία και η ανθεκτικότητα - αυτές είναι οι αρετές των πλαστικών καρέκλες. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν τη σχετική ευθραυστότητα.
γωνία από μασίφ ξύλο

Γωνιά κουζίνας από μασίφ ξύλο

καρέκλες

Η χρήση μετάλλου για την κατασκευή πλαισίου καρέκλας

Στα περισσότερα από τα σύνολα επίπλων που παρουσιάζονται, διάφορα είδη υλικού συνδυάζονται, οπότε πρέπει να δώσετε προσοχή σε κάθε ένα από αυτά.

Υλικά ταπετσαρίας - απαιτήσεις για αυτούς και τύπους

Τα υλικά ταπετσαρίας για έπιπλα κουζίνας πρέπει να χαρακτηρίζονται από: υψηλή αντοχή, πυκνότητα, αντοχή στην τριβή, έκθεση στο ηλιακό φως, τέντωμα και συρρίκνωση. υγρασία και αντοχή στη φωτιά. διαπερατότητα αέρα. Είναι αυτά τα υλικά που θα επεκτείνουν τη ζωή της γωνιάς κουζίνας και θα επιτρέψουν τη διατήρηση της αισθητικής εμφάνισής της για πολλά χρόνια.

έπιπλα

Επιλέξτε το σωστό ύφασμα

Τα υλικά ταπετσαρίας μπορούν να είναι:

 • Φυσικά υφάσματα. Περιέχουν έναν κυρίαρχο αριθμό φυσικών νημάτων από μαλλί, λινό, βαμβάκι κλπ. Τέτοιες ταπετσαρίες είναι υποαλλεργικές και διαπερατές από αέρα. Ταυτόχρονα, έχει χαμηλή αντίσταση στη φθορά, υψηλά ποσοστά θραύσης και κίνδυνο συρρίκνωσης. Τέτοια έπιπλα δεν θα διαρκέσουν πολύ στην κουζίνα.
 • Συνθετικά υφάσματα. Αυτό είναι lavsan, ακρυλικό, πολυεστέρα. Έχουν χαμηλό βαθμό διαπερατότητας αέρα (δεν "αναπνέουν") και είναι σε θέση να συσσωρεύουν ηλεκτρική ενέργεια. Ωστόσο, αυτό το υλικό ταπετσαρίας χαρακτηρίζεται από σταθερότητα χρωμάτων, εύκολη συντήρηση, πλαστικότητα και αντοχή στη φθορά. Τα συνθετικά υφάσματα δεν φοβούνται την υγρασία και το φως και το ακρυλικό υψηλής ποιότητας μπορεί να αντέξει ακόμη και τη δράση των ασθενών οξέων.
 • Μικτά υφάσματα. Συχνά χρησιμοποιούνται για ταπετσαρίες επίπλων. Αποτελούνται από φυσικές και συνθετικές ίνες, δανείζοντας τις καλύτερες επιδόσεις και των δύο. Για παράδειγμα, το βελούδο έχει συνήθως μια σύνθεση: βαμβάκι, πολυεστέρα, βισκόζη.
 • Δέρμα. Τα έπιπλα δίνουν μια πολυτελή εμφάνιση και σας επιτρέπουν να επιδεικνύετε ευημερία στο σπίτι, την ιδιότητα του ιδιοκτήτη του. Έχει υψηλά υγιεινά χαρακτηριστικά, αντοχή στην τριβή και εύκολη συντήρηση. Αλλά ταυτόχρονα έχει χαμηλή αντίσταση στις γρατζουνιές, το φως του ήλιου και τις αλλαγές της θερμοκρασίας.
ματ

Δείγματα ύφασμα ταπετσαρίας - ψάθα

Ανάλογα με την τεχνολογία κατασκευής, μπορούμε να διακρίνουμε τους ακόλουθους τύπους υφασμάτινων ταπετσαριών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή γωνιών κουζίνας: κοπάδι, boucle, ζακάρ, σενίλ, κασκόλ.

σμήνος

Το κοπάδι των επίπλων είναι ένα πρακτικό ανάλογο της ακατάλληλης ταπετσαρίας βελούδου

σχέδιο

Στην ταπετσαρία, το μοτίβο σχηματίζεται με τη σύμπλεξη πολυάριθμων νημάτων

σενίλ

Το Chenille είναι μια δημοκρατική τιμή με καλές επιδόσεις

Τύποι πλήρωσης επίπλων

Σε ένα κομμάτι των επίπλων μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφορα είδη πληρωτικών, οπότε πάντα προσπαθήστε να πάρετε μια πληρέστερη διαβούλευση με τον πωλητή.

Όλα τα πληρωτικά των επικαλυμμένων επίπλων χωρίζονται σε ελατήρια και μαλακά. Τα μπλοκ άνοιξη διακρίνονται από την αντοχή τους, την ικανότητα να αντέχουν σε υψηλά φορτία, υψηλό βαθμό ελαστικότητας και, κατά συνέπεια, αντοχή σε παραμορφώσεις. Η μονάδα ελατηρίου στερεώνεται στο πλαίσιο επίπλων και καλύπτεται από μαλακό υλικό (αφρώδες ελαστικό, πίλημα κλπ.).

μπλοκ ελατηρίου

"Ανοιξιάτικη πίτα κέικ" για τον καναπέ

Μεταξύ των μαλακών πληρωτικών περιλαμβάνονται: sintepon, αφρός πολυουρεθάνης, sintepuh, holofayber, durafil, latex. Όλα αυτά χαρακτηρίζονται από καλές ιδιότητες εξοικονόμησης θερμότητας, χαμηλή υπολειμματική παραμόρφωση, χύδην, υποαλλεργική, ελαστικότητα.

Ωστόσο, οι ειδικοί δείκτες διαφέρουν σημαντικά, οπότε τα sintepon, sintepuh και αφρό πολυουρεθάνης χρησιμοποιούνται συνήθως στην κατασκευή επίπλων χαμηλής και μεσαίας τιμής. Είναι ανώτερες σε απόδοση σε durafil και holofayber. Αλλά φυσικό λατέξ χρησιμοποιείται στην παραγωγή πολυτελών επίπλων.

κουζίνες λατέξ

Πλάκες λατέξ για την πλήρωση των επικαλυμμένων επίπλων

Πού να βάλει μια γωνιά κουζίνας

Αν έχετε μια μικρή κουζίνα, τότε δεν έχετε πολλές επιλογές. Τυπικά, στην περίπτωση αυτή, τα έπιπλα τοποθετούνται σε μια γωνία απέναντι από την περιοχή μαγειρέματος.

κουζίνα

Σε ένα ευρύχωρο δωμάτιο, μπορείτε να παρέχετε αρκετούς χώρους για φαγητό

Αυτό είναι σημαντικό! Για την ασφάλεια και την ασφάλεια της αισθητικής εμφάνισης των επίπλων, δεν συνιστάται η τοποθέτηση κοντά σε θερμαντήρες, αέριο ή ηλεκτρικές κουζίνες ή νεροχύτη.

Στην ευρύχωρη κουζίνα μπορείτε να φανταστείτε, αλλά εδώ υπάρχει μια παραδοσιακή λύση - τοποθετώντας μια γωνία κοντά στο παράθυρο. Ένα γεύμα που μπορεί να συνδυαστεί με τη μελέτη του τοπίου έξω από το παράθυρο είναι ένας καλός τρόπος για να χαλαρώσετε και να χαλαρώσετε.

hh41
hh42
hh43

Σε διαμερίσματα-στούντιο ή ιδιωτικά σπίτια, όπου η κουζίνα σταδιακά μετατρέπεται στο σαλόνι, υπάρχουν συχνά παράθυρα κόλπων. Η διαμονή στο παράθυρο του κόλπου θα επιτρέψει την οργάνωση όχι μόνο ενός πρωτότυπου τόπου για φαγητό, αλλά και ενός χώρου αναψυχής.

hh44
hh45
hh46

Δεν υπάρχει έλλειψη σε τετραγωνικά μέτρα; Κατόπιν τοποθετήστε τα έπιπλα στη μέση της κουζίνας. Το πίσω μέρος του καναπέ θα αντιμετωπίσει απόλυτα τη λειτουργία ζωνών του δωματίου, χωρίζοντας τον χώρο εργασίας από την τραπεζαρία. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η λύση για τη διάταξη του νησιού της κουζίνας. Σε αυτή την περίπτωση, η γωνία μπορεί να τοποθετηθεί σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με το "νησί", αλλά μην ξεχνάτε ταυτόχρονα για τη διατήρηση της καθαριότητας και της ασφάλειας των επίπλων.

Εάν μια σκάλα οδηγεί από την κουζίνα ή την κουζίνα-τραπεζαρία, τότε η γωνία που σχηματίζεται από αυτό και ο τοίχος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τοποθετήσετε τη γωνιά της κουζίνας.

Βίντεο: ένα σωρό ιδεών για έμπνευση

Η σωστά επιλεγμένη και τοποθετημένη κουζίνα θα είναι μια πραγματική διακόσμηση της κουζίνας σας, ανεξάρτητα από το ύφος του εσωτερικού χώρου και της περιοχής. Σίγουρα με την εμφάνιση του ζεστού οικογενειακού βράδυ ή φιλικές συγκεντρώσεις στο σπίτι σας θα είναι περισσότερο!

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

35 − 33 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map