Επιλέγουμε μια καμπίνα δαπέδου για την κουζίνα: ο υπολογισμός των μεγεθών και των αρχών επιλογής των υλικών

Επιλέγουμε μια καμπίνα δαπέδου για την κουζίνα: ο υπολογισμός των μεγεθών και των αρχών επιλογής των υλικών

Επιλέγουμε μια καμπίνα δαπέδου για την κουζίνα: ο υπολογισμός των μεγεθών και των αρχών επιλογής των υλικών

Κατά τον σχεδιασμό του χώρου της κουζίνας, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην κάτω σειρά του ακουστικού. Αν στις κρεμασμένες ντουλάπες αποθηκεύονται τα πιο συχνά απαιτούμενα αντικείμενα, τα περίπτερα δαπέδου είναι σχεδιασμένα για βαριά πιάτα, οικιακές συσκευές και άλλα πράγματα που είναι δύσκολο να αφαιρεθούν από τα ανώτερα ράφια. Από τη σωστή επιλογή σχεδιασμού και μεγέθους εξαρτάται από την ευκολία χρήσης του ακουστικού για αρκετά χρόνια. Υπάρχουν πολλές επιλογές. Θα μάθουμε πώς να μαζέψουμε και να εξοπλίσουμε το εξωτερικό ντουλάπι της κουζίνας.

Πλαίσιο κουζίνας: λογικό και λειτουργικό

Ο ρόλος των μονάδων δαπέδου στην οργάνωση του χώρου της κουζίνας δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Χρησιμοποιούνται όχι μόνο ως σύστημα αποθήκευσης, αλλά χρησιμεύουν επίσης ως βάση για τον πάγκο - την κύρια επιφάνεια εργασίας. Χάρη στην κατώτερη σειρά ντουλαπιών, μπορείτε να φιλοξενήσετε μια ποικιλία διαφορετικών ειδών οικιακής χρήσης. Συχνά οι μικρογραφίες είναι τόσο λειτουργικές ώστε μπορείτε να εγκαταλείψετε την επάνω σειρά του ακουστικού.

Ντουλάπια κουζίνας με διάφορα σχέδια:

t1
t2
t3

Σχεδιασμός κουζίνας ενός επιπέδου:

t4
t5
t6

Η κύρια δυσκολία στον σχεδιασμό της κάτω σειράς επίπλων είναι η σωστή επιλογή του σχεδιασμού και της εσωτερικής πλήρωσης. Για να μην γίνει λάθος, θα πρέπει πρώτα να καθορίσετε ποια στοιχεία πρέπει να τοποθετηθούν στα γραφεία. Τα υπόλοιπα (υλικά, χρώμα, συστήματα ανοίγματος και κλεισίματος) είναι ήδη θέμα προσωπικών προτιμήσεων και προτιμήσεων των μελλοντικών κατόχων του ακουστικού.

ντουλάπια πολλαπλών τύπων

Ο συνδυασμός διαφόρων τύπων γραφείων

Παραλλαγές και ιδιαιτερότητες της θέσης των ενοτήτων

Οι δύο κύριοι τύποι υπαίθριων ντουλαπιών κουζίνας είναι γωνιακοί και κλασικοί. Εάν το ακουστικό είναι γραμμικό, τότε συμπληρώνεται με παραδοσιακές μονάδες. Μπορούν να εξοπλιστούν με ράφια ή συρτάρια.

Οι κουζίνες τύπου G και U αποτελούνται από συνηθισμένες και γωνιακές μονάδες. Για ευκολία στη λειτουργία, είναι εξοπλισμένα με ανασυρόμενα, περιστρεφόμενα, αποσπώμενα συστήματα. Η πραγματική τάση είναι γωνιακές ενότητες με πόρτες ακτίνας.

μονάδες δαπέδου

Κλασικές μονάδες δαπέδου

Δώστε προσοχή! Στα ντουλάπια δαπέδου μεταφέρουν κιβώτια μολυβιών, συνδυάζοντας συστήματα αποθήκευσης των ανώτερων και κατώτερων σειρών. Μπορούν να είναι κλασικά και γωνιακά. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος να εξορθολογιστεί η χρήση του χώρου.

ντουλάπια

Κλειδαριές με συρτάρια

ντουλάπι

Ντουλάπι με συρτάρια

συρόμενα συστήματα

Επεκτάσιμα συστήματα για την κατώτερη βαθμίδα της μονάδας κουζίνας

Τύποι καμπίνων δαπέδου, ανάλογα με το σκοπό:

  • κάτω από το νεροχύτη?
  • με κλειστά ράφια.
  • με ανοιχτά ράφια.
  • με συρτάρια.
  • με ράφια και συρτάρι για μαχαιροπίρουνα.
  • για ενσωματωμένες συσκευές.
  • για την άκρη του ακουστικού (συμπεριλαμβανομένων των γωνιακών μοντέλων - ανοιχτά και κλειστά).
γωνίας

Μονάδα γωνίας

ντουλάπι

Η γωνία Corner SPACE CORNER από την Blum

Αυτό που είναι βολικό είναι ένα γωνιακό ντουλάπι κουζίνας

Οι γωνιακές μονάδες κουζίνας φαίνονται συμπαγείς, αλλά η χωρητικότητά τους είναι συχνά μεγαλύτερη από αυτή των ευρύ κλασσικών βάθρων. Επιλέγοντας το σωστό σύστημα αποθήκευσης, μπορείτε να μεγιστοποιήσετε τη χρήση του χώρου. Σε αυτό το ντουλάπι, ό, τι χρειάζεστε θα ταιριάζει.

1
συρτάρια

Κλειδαριές με συρτάρια

Γωνιακά γραφεία δαπέδου για την κουζίνα έχουν τα μειονεκτήματά τους. Για παράδειγμα, αιχμηρές γωνίες μπορεί να είναι επικίνδυνες για τα παιδιά, τους ηλικιωμένους. Αυτό το πρόβλημα επιλύεται με στρογγυλοποίηση των άκρων των countertops και εγκατάσταση των θυρών ακτίνας.

ντουλάπι

Θωράκι με προσόψεις ακτίνας

Ένα άλλο μειονέκτημα είναι το υψηλό κόστος των εξαρτημάτων, συστήματα αποθήκευσης γωνιακών θυρών. Από την άλλη πλευρά, η ευκολία στη λειτουργία και η ευρυχωρία των επίπλων δικαιολογούν πλήρως το κόστος.

γωνίας

Το εσωτερικό της γωνιακής μονάδας

Συμβούλιο. Υπάρχουν πολλά πρωτότυπα συστήματα αποθήκευσης ειδικά σχεδιασμένα για γωνιακά ντουλάπια κουζίνας. Σκεφτείτε προσεκτικά τι ακριβώς θέλετε να αποθηκεύσετε στις γωνιακές μονάδες και επιλέξτε τα κατάλληλα αξεσουάρ - περιστρεφόμενα καρουσέλ, μαγικές γωνίες, συρτάρια ή καλάθια.

ράφια

Ράφια καρουσέλ

γωνιακό σύστημα

Fly Moon VIBO γωνιακό σύστημα

γωνιακό ντουλάπι

Υψηλό γωνιακό γραφείο-στήλη με "καρουσέλ"

γωνιακό ερμάριο

Γωνιακό ντουλάπι για πλύσιμο

Τι να επικεντρωθεί κατά τον υπολογισμό των διαστάσεων

Ένα από τα πιο σημαντικά κριτήρια είναι το μέγεθος των μονάδων μονάδας κουζίνας. Τα έπιπλα θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο εύχρηστα, ώστε να μην χρειάζεται να κλίνετε πάρα πολύ μακριά ή να φτάσετε για κάθε πράγμα. Το ύψος, το πλάτος και το βάθος του ντουλαπιού είναι σημαντικά.

ενότητες

Μονάδες διαφορετικού ύψους

Το κανονικό ύψος των μονάδων είναι 85 cm. Εάν τα έπιπλα γίνονται σύμφωνα με τις παραγγελίες, μπορείτε να κάνετε τους αντίχειρες υψηλότερους ή χαμηλότερους. Κατά τον υπολογισμό, θα πρέπει να καθοδηγείται από την ανάπτυξη της οικοδέσποινας. Οι περιπτώσεις των υπομονάδων δαπέδου κρατούν την επιφάνεια του τραπεζιού, οπότε μην αφήνετε την ευκαιρία να ρυθμίσετε το ύψος, αν είναι δυνατόν.

ύψος πινάκων

Βολικό ύψος εργασίας

Ούτε το μικρότερο ρόλο στην επιλογή του ύψους είναι το πώς θα διακοσμηθούν τα πόδια του μοντέλου. Εάν δεν καλύπτονται από το πάνελ, είναι προτιμότερο να τα κάνετε τουλάχιστον 10-15 cm για να διευκολύνετε τον καθαρισμό του δωματίου. Εάν υπάρχουν οικιακές συσκευές μεταξύ των μονάδων, τότε είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε την βάση.

Δώστε προσοχή! Η αρχική ιδέα σχεδιασμού είναι τα κουτάκια αντί για την βάση. Μπορούν να αποθηκεύουν ανταλλακτικά τηγάνια, πλάκες κοπής, pelmennitsy, πιάτα ψησίματος, συσκευές ακονίσματος μαχαιριών, κλπ.

συρτάρια

Συρτάρια στο υπόγειο της κουζίνας

Το πλάτος μπορεί να κυμαίνεται από 30 έως 80 cm. Πρέπει να το επιλέξετε, εστιάζοντας στο σκοπό κάθε συγκεκριμένου ντουλαπιού. Για παράδειγμα, αν σκοπεύετε να βάλετε ένα ντουλάπι για την αποθήκευση δοχείων, οικιακών συσκευών, μεγάλων αντικειμένων, είναι καλύτερο να το κάνετε πιο ευρύχωρο. Εάν προορίζεται για μαχαιροπίρουνα, απορρυπαντικά, πλιγούρια και άλλα υλικά, μπορείτε να επιλέξετε ένα στενό μοντέλο.

ντουλάπια

Κλειδαριές διαφορετικού πλάτους

Το βάθος του ντουλαπιού εξαρτάται από το προβλεπόμενο πλάτος του πάγκου. Τις περισσότερες φορές είναι 60-65 cm, αλλά υπάρχουν επιλογές (μερικές φορές κάνουν countertops μέχρι 90-120 cm). Σε μικρές κουζίνες, οι τυποποιημένες μονάδες μπορεί να είναι ενοχλητικές, έχει νόημα να μειώνεται το βάθος της κάτω σειράς των ακουστικών, προκειμένου να εξοικονομηθεί χώρος και να προστεθεί μια επιπλέον κρεμαστή ντουλάπα.

μετρήσεις

Σχέδιο μετρήσεων για τον υπολογισμό της κουζίνας

Πώς να επιλέξετε υλικά και χρώματα

Τις περισσότερες φορές τα περιβλήματα κατασκευάζονται από μοριοσανίδες. Αυτό είναι πολύ επωφελές, επειδή το υλικό είναι ανθεκτικό, ανθεκτικό, εύκολο να καθαριστεί. Τα πάνελ μοριοσανίδας δεν έχουν ιδιαίτερη αισθητική, αλλά δεν είναι ορατά πίσω από τις προσόψεις. Αλλά για τις πόρτες των επίπλων κουζίνας αξίζει να επιλέξετε πιο όμορφες επιλογές σχεδιασμού - ξύλο, MDF, γυαλί, μέταλλο.

Πολύ εντυπωσιακά σύνολα ματιών, κατασκευασμένα από συνδυασμένα υλικά. Ιδιαίτερα δημοφιλή είναι συνδυασμοί διαφορετικών τύπων MDF με γυαλί, μέταλλο. Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά σχεδίασης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εσωτερικούς χώρους οποιουδήποτε στυλ - από κλασικά ή αριστοκρατικά μέχρι υψηλής τεχνολογίας.

κουζίνα

Κουζίνα με MDF και γυάλινες προσόψεις

Τα σύγχρονα υλικά διακρίνονται από μια τεράστια ποικιλία χρωμάτων και υφών. Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε συνδυασμό αποχρώσεων. Ωστόσο, οι σχεδιαστές δεν συστήνουν πάρα πολλά για να εμπλακούν: μόνο ένα βασικό χρώμα και ένας ή δύο συνοδούς.

Καλό ακουστικά, στα οποία οι άνω και κάτω σειρές γίνονται σε διαφορετικά χρώματα. Σε αυτή την περίπτωση, για τις δομές δαπέδων είναι προτιμότερο να επιλέξετε πιο σκούρες αποχρώσεις, και για τις ανώτερες - ελαφρές. Αυτή η τεχνική βοηθάει στον οπτικό φωτισμό του χώρου, γεμίστε τον με αέρα και φως.

σετ

Σετ δύο χρωμάτων

Για μια μικρή κουζίνα πρέπει να επιλέξετε ένα σύνολο σε ελαφρά παστέλ χρώματα. Εάν η σκιά είναι ελαφρύτερη από τους τοίχους, το δωμάτιο θα φαίνεται ευρύτερο. Γυαλιστερό επιφάνειες, σωστά επιλεγμένες αποχρώσεις, διακοσμητικές εκτυπώσεις θα σας βοηθήσουν να ρυθμίσετε το χώρο του δωματίου, "ανυψώστε" ή "χαμηλώστε" την οροφή.

κουζίνα

Ελαφριά κουζίνα με πλαστικές προσόψεις

Συμβούλιο. Σχεδιάζοντας την επίπλωση της κουζίνας, κοιτάξτε τη φωτογραφία των εσωτερικών χώρων στο Internet. Ακόμα κι αν δεν βρείτε έτοιμες λύσεις, θα έχετε νέες ιδέες. Μπορείτε να πειραματιστείτε όχι μόνο με λουλούδια, αλλά και με μεγέθη. Έτσι, το σετ μπορεί να συμπληρωθεί με ξεχωριστό ντουλάπι κουζίνας μεγαλύτερης διαστάσεων, αλλά με το ίδιο χρώμα. Ένα παράδειγμα τέτοιας λύσης σχεδιασμού βρίσκεται στην παρακάτω φωτογραφία.

ντουλάπια

Αρχικά γραφεία δαπέδου

Βίντεο: ντουλάπι κουζίνας με δικά του χέρια

Σκεφτείτε το εσωτερικό, κάντε τις απαραίτητες μετρήσεις και επιλέξτε τα κατάλληλα ερμάρια κουζίνας για πιάτα, αποθήκευση τροφίμων, συσκευές, οικιακές χημικές ουσίες. Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε λογικά κάθε εκατοστό του ελεύθερου χώρου και μην αποθηκεύετε σε ποιοτικό υλικό. Η ανταμοιβή για επιμέλεια θα είναι μια άνετη και όμορφη κουζίνα, στην οποία θα χαρείτε να περάσετε χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους σας.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 1 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map