Steg-för-steg mästarklass: lim tapeter i köket

Steg-för-steg mästarklass: lim tapeter i köket

hur bakgrundsbild i köket

Pasta köket tapeter - det här är inte för komplicerad process, som du kan klara av sig själv. Du behöver bara välja rätt material, förbereda de nödvändiga verktygen och ytorna, observera tekniken för att klippa och limma duken. Renovering av väggarna är ett underbart sätt att byta kökets inredning snabbt och relativt budgetmässigt.

Kortfattat om arten - vilket är bättre?

Först måste du bestämma om lämpligt material för köket och önskad design.

Vad ska man välja ur praktisk synvinkel? Det finns följande typer av beläggningar:

 • papper;
 • fleece;
 • vinyl;
 • textil;
 • vätska;
 • Bakgrundsbilder av glasfiber.

Var och en av dessa material kan se vacker ut, men de har givetvis olika indikatorer på styrka och fuktmotstånd.

På varje rulle hittar du en markering där du kan bestämma hur mycket tapetet är lämpligt för köket. Som du kan se är några ikoner understrukna - det är önskvärt att din tapeter hade exakt sådana egenskaper.

Bakgrundsbildning

I köket måste tapeten vara tvättbar, stark, lätt och fuktbeständig. Kortfattat, vår åsikt:

 • Bästa valet: vinyl tapeter baserad på ovävda tyg. Tyg faller försiktigt på väggen, det ser bra ut och är lätt att klistra sina egna, och dessutom är detta material kännetecknas av hög fukttålighet prestanda, plus, är mest önskvärt om dina väggar inte är perfekt i linje detta alternativ.
 • Det värsta valet: papper och textil tapeter är bättre att inte limma, eftersom de är dåligt rengjorda och snabbt försämras i köket.

Välj en design - 7 huvudhemligheter

Om ämnet för att välja tapeter när det gäller färg och mönster kan du säga mycket, för att den här frågan verkligen behöver genomgöras noga. Vi är trots allt själva designers och därför förstår tonerna, utskrifterna, de korrekta kombinationerna med möbler och väggar i andra rum måste. Färgen och designen av torkdukarna väljs beroende på formen, storleken på rummet, dess naturliga ljus, dina önskemål.

Här är de 7 huvudreglerna för att välja bakgrundsdesign som du behöver veta:

 1. För väl upplysta rum väljer du kalla nyanser;
 2. Kök med fönster mot norr är dekorerade med tapeter i varma nyanser;
 3. Små kök 5,6,7 kvadratmeter dekorera med ljus tapeter utan komplexa ritningar. En accentvägg är tillåtet.
 4. Smalt kök blir bredare när du dekorerar väggar i ljusa färger och ritar i en längsgående remsa;
 5. Kök med lågt tak Väggar i ränder eller vertikalt mönster visas;
 6. Vinn-vinn och de mest mångsidiga färger som alltid ser vackra ut: vit, beige, grå, dämpad blå;
 7. Plain tapeter - inte bara en vurm och alltid lämplig återhållsamhet, men också det bästa alternativet för hålla sina händer, eftersom de inte kräver en dockningsstation mönster snabbt och enkelt.
Ljus tapeter i köket
Färgad tapeter i köket

Tips! Du kan täcka väggarna med olika tapeter, vilket skapar intressanta interna accenter. För att undvika problem med val och tvivel, om du vill skapa en design på egen hand, utan hjälp av en designer, måste du välja från någon samling, där alla alternativ följeslagare är noggrant utvalda.

Korrekt förbereda väggen

1

Arbetet börjar alltid med förberedelse av väggar.

Steg 1 . Ett kvalitativt resultat kan inte tillhandahållas om du inte först tar bort den gamla tapeten och inte gipsar väggen. Allt detta är inte svårt att göra med ens egna händer.

För att ta bort gammal tapeter från väggen, använd en metallspatel och förstoftare (våt tapeter som tas bort från väggen lättare). Gamla beläggningar - peelingfärg och whitewash - måste också tas bort.

Hur tar man bort gammal tapeter

Steg 2 . Efter det måste väggarna jämnas med putten. Vinyl och non-woven tapeter kan lima ytor med mindre defekter, men stora oegentligheter, sprickor och andra - måste elimineras.

Fyllmedel och primer före tapetering

Tips! Tänk på att under den ovävda tapeten kommer det att vara tillräckligt för ett lager av kitt, och för vinyl och ännu mer papper behöver en jämnare yta.

Steg 3. Det sista lagret av kitt måste slipas.

Steg 4. Och nu behövs en primer. Efter sådana operationer kommer dina gamla väggar inte att erkännas, och alla beläggningar kommer att limas på dem utan svårighet.

För mer information om hur du korrekt plasterar dig och justera väggarna under tapetet, se följande video:

Matlagningsverktyg

Besluta hur man klistrar in tapet i köket, du kan inte ignorera frågan om att förbereda verktyg.

För att snabbt klippa duken behöver du:

 • armbåge;
 • Metallregionerna är långa;
 • En kniv med skarpa utbytbara blad;
 • Goda saxar;
 • Mätbandsmätning.

Och för limning av tapeter behöver du:

 • Sprayer med vatten, metallspatel - för att ta bort gamla lager av tapeter;
 • Plumb bob, nivå (konventionell eller laser);
 • Regel, profil för vertikal markering;
 • Rullar eller borstar för att applicera lim på panelerna och på väggarna;
 • Breda, smala rullar av gummi för utjämning av duken;
 • Skopa och droppbricka;
 • Vatten, en ren mjuk trasa eller borste.

Börja arbeta - skära linnet och förbered limet

För att förstå hur man ordentligt klistrar på tapeter måste man först räkna ut skärningen av rullen. Det finns följande varianter av skärning:

 1. Klipp på väggen innan du lägger rullen på rätt plats och markering.
 2. Klipp på bordet, när du mäter takets höjd och lägger till 10 centimeter i reserven.
 3. Bakgrunden med ett mönster skärs med hänsyn till steget i det upprepande mönstret - i regel anges detta värde på paketet, men du kan kontrollera genom att hitta dubbla objekt.

Tips! Om du målar flera målningar på en gång, glöm inte att skriva in dem i den ordning de kommer att limas på väggen.

Öppna bakgrunden

Det finns en viktigare punkt - utspädning av lim. Limkompositionen väljs i enlighet med typen av tapetmaterial och späds med noggrann överensstämmelse med anvisningarna i kallt vatten. Kompositionen blandas tills en sur konsistens erhålles. Mer information om typerna av lim och dess förberedelse:

Hur man limar väggar - varvtalsanvisningar

Så hur klistras ordentligt på tapeter? Väggarna är redan helt förberedda - gamla beläggningar avlägsnades, och ytan - kitt och grundad. Efter att primeren har torkat, välj alternativen för applicering av limet (beroende på vilken typ av material som används):

 • När det gäller vinylpapperbaserad tapet smörjas lakan;
 • För limning av tapeter på en fiberduk, appliceras limet på väggarna.

Det rekommenderas att applicera tapet på både väggen och duken - detta säkerställer bättre vidhäftning av ytorna, dessutom blir mating av mönstret och justeringen av banorna enklare.

Om du behöver applicera lim på duken och inte på väggen, förbered sedan en ren plats för dem i förväg.

Limet appliceras jämnt på tapeten utan att saknas, varefter dukarna fördubblas och lämnas i några minuter. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt väggen - på den plats där tapetet ska docka (eftersom moderna material är limmade till rumpa och inte överlappade). Börja arbetet ska vara från mitten av rummet, om det har 2 fönster eller från hörnet av väggen där fönsteröppningen är belägen.

Hur man klistrar in bakgrunden i köket med egna händer - början

Den första banan är fäst just i hörnet - så att den går ner till den intilliggande väggen av 5-6 cm Innan binda den första banan nödvändigtvis markeras med en vertikal lod eller nivå -. Denna linje dras med blyerts på väggen, såsom visas i bilden ovan. Börja limma tapeten ovanpå, nivellera duken exakt längs den vertikala linjen. Först exponeras materialets överkant och kant, och endast trasa eller pensel används för pressning, men inte valsen. Efter att den övre delen av duken har limts, öppnas den nedre delen och försiktigt jämnas till skiktet.

Hur man klistrar in bakgrunden i köket med egna händer - steg 2

När bandet är i linje och fast, det trycks på bilden "träd" i början i mitten, och sedan - åt sidan, flyttar från topp till botten.

Om ett mikrospalt bildas mellan banorna vid lederna, kan de lätt flyttas. Det blir enklare att göra om duken smutsas ut med väggen. Vid sista skedet måste du dessutom smörja fogarna och gå längs dem med en kort gummirulle för fixering.

Dockning av en bild vid tapetering

Följ sedan kvalitetskontrollen av limning - tapetet ska passa snyggt mot väggen utan luftbubblor. När hela rummet är klistrat och duken torkar lite, kan du trimma det överskott som bildas på toppen och botten. Det är viktigt att använda en vass kniv så att det inte finns någon poäng på skärplatsen eller avskurna med ett sax vid vikningspunkten, som visas på nästa bild.

Hur man skär av överflödig tapet från toppen

Hur man skär av överflödig tapet från botten

Och hur man klistrar in den sista målningen? Mät bredden på den vägg som ännu inte har limts och lägg till den 1,5 - 2 cm. (Foto 1). Klipp av den önskade bredden av nätet. Nu sidans docka med den intilliggande duken, limfog och järn, och sedan i den vertikala vinkeln stryka trasa eller borste bildad överlappning (foto 2).

Hur klistra in den sista tapeten av tapeter

Torka försiktigt överskottet i hörnet, upp och ner. Ta bort resten av limet med en svamp. Tänk på att ritningen kanske inte sammanfaller perfekt, men det är inte märkbart i hörnet.

Hur klistra in den sista tapeten av tapeter

Hur klistra in tapeter nära dörren, fönstren och i hörnen?

För att vackert och professionellt klistra in tapeter på händerna, måste du ägna särskild uppmärksamhet åt arbete nära fönster och dörrar i köket. Det är inte svårt, det viktigaste är att veta hur man gör det enligt regler och sunt förnuft.

Hur klistra in tapet nära fönstret?

Hur man korrekt klistrar tapeten nära fönstret

När du når fönstret, lim nästa snitt som vanligt, det vill säga, duken sticker ut i fönstret. Gör horisontella snitt på duken, böj och stryk pappret som visas i bild 1. Om klippet på tapetet inte når fönstret, är det nödvändigt att lima ytterligare ett snitt. Cutter skär duken så att den ramar perfekt fönsterluckan (foto 2). Klipp av allt onödigt och järn (foto 3). Nu klistrar vi över den övre delen av fönstret som visas på bilden.

Hur man korrekt tapeterar toppen av fönstret

Hur man korrekt tapeterar toppen av fönstret

Sidoväggarna och toppen kan inte heller klistras. Bara lim bitarna av duken, ansluta till bilden, och vid kanterna av fönsteröppningen, om så önskas, installera hörnen.

Hur täcker man väggen med tapeter nära dörren?

När du når dörren, fäst bladet som vanligt med dörren till dörren. Klipp av överskottet (det stycke som täckte dörren) med sax, vilket lämnade några centimeter av överskott av papper ovanpå och sidor (foto 1). Gör sedan en liten slits diagonalt enligt bilden 2.

Hur man stavar tapeter nära dörren

Klipp av överskott av papper överst på dörrramen och längst ner. Använd kanten på dörrramen som en guide. Stryk tapeten längs dörren.

Hur man stavar tapeter nära dörren

Nu ska vi dekorera väggen ovanför dörren. Häng en kort bit av trasa ovanför dörren. Docka mönstret och klipp av överskottet i taket och på dörren (bild 1). Den andra sidan av dörren målar samma princip som beskrivits ovan. Men klippa inte överskottet längs vertikalt (längs kanten av dörren) tills du klistrar på nästa ark, så att du senare kan korrigera oegentligheterna.

Hur man stavar tapeter nära dörren

Hur klistra in tapet i hörnen?

Det finns inre hörn i vilket rum som helst. Du måste lima dem enligt bilden nedan.

Hur man limar tapeter i det inre hörnet

Men de utskjutande hörnen är inte i alla kök, men i många.

Hur man skriver papper i utskjutande vinkel

Gränsram och tapeter nära uttag, brytare, batterier

Så, hur man klistrar in tapet i köket med egna händer, i allmänhet, vi räknade ut. Och hur ska du ordentligt dekorera väggen nära batteriet, uttag och strömbrytare? Låt oss förstå.

Hur klistras in på tapeten nära batteriet?

Börja tapetera väggen ovanför radiatorn som vanligt och klistra in duken mot kanten av radiatorn, låt den hänga över radiatorens yta (foto 1). Skär sedan tapeten så att de går lite bakom kylaren (foto 2). Använd nu en rulle för att klistra fast dem bakom batteriet (foto 3).

Hur man klistrar in en tapeter nära batteriet

Hur man dekorerar tapeten, var är uttag och strömbrytare?

 • Stäng av lamporna. Häng papperet på omkopplingspanelen. Notera positionen för vridningsvinklarna som visas i figuren.
Hur man klistrar in tapeter nära kontakter och omkopplare
 • Med en brevpapper knivar du en diagonal slits från ett hörn till det motsatta hörnet bör du få fyra trekantiga flikar. Vik dessa flikar längs kanten av väggen och skära de resulterande onödiga trianglarna längs vikten.
 • Lossa omkopplarpanelens eller utloppslocket och dra ut det lite genom hålet.
 • Dra papperet under kopplingspanelen. Montera sedan tillbaka den och ta bort det överflödiga limet. Slå inte på strömmen tills den är helt torr.

Hur korrekt klistra in en kant?

 • Rita penna kontrolllinjer på väggen i en höjd där du vill klistra in en kant och klistra in den något på den intilliggande väggen. (foto 1);
 • På andra väggen limma gränsen på samma sätt för att skapa en överlappning i hörnet och trimma sedan det övre lagret på gränsen snyggt i hörnet (bild 2).

Hur man klistrar in en kantning ordentligt

Jo det är allt.

Om du vill lära dig mer om hur man manuellt klistrar in bakgrunden i köket på svåra platser, titta på videon:

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 1 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map