Bevestig zelf het keukenschort van de tegels

Bevestig zelf het keukenschort van de tegels

installatie van schort van tegel

Het leggen van tegels in een schort in de keuken kan aan niet alle specialisten worden toevertrouwd. Het is veel veiliger om alles zelf te doen, ook als u geen ervaring hebt. Het belangrijkste is om te weten hoe je de tegel op de juiste manier kunt opmaken. En wanneer je schort klaar is, zul je verbaasd zijn hoe moeilijk het was.

installatie van schort van tegel

Bepaal de grootte van het platform en bereken het materiaal

Om een ​​schort in de keuken met uw eigen handen te maken, moet u het verbruik van het materiaal bepalen. En hiervoor - om de grootte van het gebied te specificeren waarop het werk zal worden uitgevoerd. Hier kunt u zich concentreren op de standaardparameters:

 • Het gehele werkgebied beslaat ongeveer 55-75 cm hoog vanaf het niveau van het aanrecht, hoewel het de vloer zelf kan bereiken - veel hangt af van de locatie van de keukenkasten;
 • Keramische tegels moeten noodzakelijk minstens 20 mm onder het aanrecht gaan - zodat modder en water zich niet in de verbindingen verzamelen;
 • Boven de installatie van het platform wordt gedaan vóór het tekenen - deze techniek wordt gemonteerd op een hoogte van 65 of 75 cm van de elektrische en gasfornuis, respectievelijk;
 • De grootte van het werkoppervlak horizontaal is de gehele lengte van de betreffende muur, hoewel het mogelijk is om onszelf alleen te beperken tot het gedeelte "aanrecht-werktafel-fornuis".

Zorg ervoor dat u alle noodzakelijke berekeningen uitvoert. En hiervoor - beslis over de manier waarop je het schort opzet. Er zijn veel manieren om te leggen, maar je kunt er ook de populairste uithalen:

 • Standaard (basis);
 • diagonaal;
 • Het imiteren van metselwerk.

tegels in keukenschort

De eenvoudigste manier is om de basismethode met uw eigen handen te implementeren, en de overmatige uitgaven van het materiaal in dit geval zullen minimaal zijn.

Tip! Vergeet niet dat er tijdens het werk schade aan het materiaal, chips enzovoort is. Daarom worden tegels altijd gekocht met een minimumvoorraad van 10%.

Zie ook het materiaal: Hoe kies je een tegel voor een schort: 12 nuances en een overzicht van populaire formaten

Wat we nodig hebben

Om het keukenschort met je eigen handen te leggen, heb je een apparaat nodig:

 • Perforator voor het reinigen van oude coating;
 • Schroevendraaier, aangevuld met een speciale inrichting voor het mengen van de kleefstofsamenstelling - een menger;
 • Emmers voor water en lijm met een capaciteit van ten minste 10 liter elk;
 • Spatel voor werken met lijmmengsel: smal voor - een set lijm, gekerfd voor distributie, rubber - voor het werken met naden;
 • Bouwniveaus - kort - om de locatie van elke afzonderlijke tegel en lang te controleren - om het hele vlak te controleren;
 • Tegels en cutters, een bar van schuurmiddel voor het snijden van tegels, het corrigeren van ontsnapping gebieden;
 • Rubberen kiyanka voor het controleren van de pasvorm van het schort;
 • Kruisen en pinnen, zodat u de dikte van de naad kunt instellen;
 • Solide potlood, liniaal;
 • Koord (padding).

De muren voorbereiden

1

Nadat het hele gereedschap is voorbereid, moet u beginnen met het voorbereiden van het werkoppervlak.

 1. De muur wordt kwalitatief gereinigd van de vorige coating. Als de tegel op de muur is gelegd, is er een perforator nodig om deze schoon te maken en de oude oplossing. In ieder geval wordt het oppervlak gereinigd naar de pleisterlaag.
 2. Het is ook noodzakelijk om de dichtheid van de pleisterlaag te controleren - schilferelementen worden volledig verwijderd, waarna alle onregelmatigheden worden verzegeld.
 3. Het is belangrijk om een ​​perfect vlakke hoek te maken als de tegel van de muur naar de muur gaat.
 4. Het is raadzaam om een ​​inkeping in de muur te maken, zodat de lijmoplossing het oppervlak beter zal begrijpen.

De muur voorbereiden op betegeling

Tip! Als er zout-, schimmel- of schimmelvlekjes op het gereinigde oppervlak verschijnen, moet deze worden behandeld met een hoogwaardig fungicide, dat anticorrosie-eigenschappen heeft.

Aan de slag Stap voor stap

Stap 1. In de eerste fase doen we onze eigen markup. De grootte van het schort, de boven- en onderranden, moet u bepalen aan de hand van de afmetingen van de headset. In de regel is de afstand van de vloer tot de onderkant van het platform 70-85 cm en de hoogte van het platform 55-65 cm.

Tip! Waar beginnen met het leggen van tegels vanuit het midden of vanaf de rand, naar de hoek? Het is aan jou: als je vanuit het midden gaat monteren, worden de geknipte tegels aan de randen geïnstalleerd en in dit geval moeten ze aan de rechterkant en links even groot zijn, anders ziet het schort er niet netjes uit. Als je een hoekkeuken hebt en de randen van het schort zichtbaar zijn, is het beter om het vanaf de rand te leggen, zodat de laatste steen helemaal was en het bijsnijden in de hoek lag.

Op horizontaal niveau is een platte houten balk geïnstalleerd - deze ondersteunt de tegel van onderaf en voorkomt dat deze naar buiten gaat. Voor dit doel worden soms gipsplaatjes of metalen profielen gebruikt. En om een ​​markering op de verticaal te maken, wordt een schietlood geïnstalleerd - het koord met de last wordt bevestigd aan de bovenkant van de muur en wordt vrijgegeven. Onder invloed van de zwaartekracht creëert de loodlijn zelf een ideale verticaal.

installatie van schort van tegel

Stap 2. Na het aanbrengen van de markering, moet u een lijmoplossing met uw eigen handen maken. Als het mengsel niet goed is gekookt, met schendingen van de aanbevelingen van de fabrikant, klapt het zeer snel in en valt het schort weg.

Hoe maak je een tegellijmoplossing

Tijdens het werk kunt u geen gedroogde oplossing gebruiken en deze lost niet op, maar verliest zijn kleefeigenschappen.

Stap 3. Ga dan verder met het leggen van het schort. Beginners kunnen het beste een schort maken met behulp van de ordelijke manier van leggen. Het doet ertoe en de grootte van de tegel - hoe meer het is, hoe gemakkelijker het is om te werken, en de zorg is gemakkelijker, omdat de naden veel kleiner zijn. Dienovereenkomstig, hoe kleiner de afmeting van de tegel, hoe meer naden en hoe moeilijker en langer het zal zijn om het te installeren.

We werken met onze eigen handen in de volgende volgorde:

 • De kleefstofsamenstelling (een smalle spatel) wordt op de wand aangebracht en gelijkmatig over het oppervlak verdeeld (met een getande troffel 3 mm). Aan de muur moet een gladde laag lijm blijven met groeven.

installatie van schort van tegel

Tip! De lijm kan niet op de muur worden aangebracht, maar op de tegel zelf. De vraag op welke manier, betrouwbaarder heeft geen eenduidig ​​antwoord, de meningen van de meesters verschillen. Je kunt experimenteren en beide manieren proberen. Het belangrijkste is dat je de lijm onder de tegel gelijkmatig knijpt en knijpt.

 • De tegel wordt met een gelijkmatige druk op de muur gemonteerd. Dan nemen we een rubberen kiyanku en we schikken een tegel (of, tikken, we drukken het zelf) - dit zal helpen om de lijm te doen neerslaan. Als je tegels op de rand begint te plaatsen, installeer dan in dezelfde fase een hoek. Daarna controleren we de horizontale en verticale van het gestapelde fragment met een kort niveau.

installatie van schort van tegel

Tip! Als de tegel niet goed is gelegd, kunt u deze verwijderen, de lijmlaag aanpassen en deze opnieuw leggen. Het is natuurlijk mogelijk om dit alleen te doen tot de oplossing in beslag is genomen.

 • Alle tegels op een rij zijn gelijmd op dezelfde technologie. Hoe kleiner de tegels, des te vaker moet je al deze manipulaties herhalen.
 • De volgende rij begint pas te worden gemonteerd nadat de vorige is opgedroogd. Houd er rekening mee dat de eerste rij de meest verantwoordelijke is, en het beste is om deze 1 dag uit te laten drogen.

Tip! Vergeet niet om kruisen horizontaal en verticaal tussen de tegels te plaatsen. Hierdoor kunt u dezelfde inter-schoenmaat weerstaan.

Stap 4. In de laatste fase worden de tegels getrimd en worden de resulterende stukken gestapeld. Knip de lijn af met een liniaal op de achterkant, gebruik dan een tegelsnijder (handmatig of elektrisch), een molen of een glassnijder.

Snoeien tegels voor keukenschort

U kunt dus elke maat van het fragment verkrijgen en de benodigde groeven voor moffen en buizen in de tegel snijden.

groeven in de schorttegel

trimmen schort tegel

Het is alleen belangrijk om de tegels aan de voorkant niet te snijden, zodat het materiaal niet op de juiste plaats wordt gespleten. De gaten in de tegel zijn gemaakt met een hardmetalen boor en ook alleen van de "binnenkant".

Stap 5. Nadat alle tegels uit eigen handen zijn opgedroogd, is het noodzakelijk om erop te tikken met een hamer. Een doffe klop getuigt van een slechte passing van de tegel. Dergelijke elementen worden verwijderd en opnieuw gelegd.

Stap 6. Nadat er geen twijfel bestaat over de kwaliteit van de styling, kun je beginnen met wrijven over de interliniërende naden. Voordat de voegen worden behandeld, moeten bovendien alle tegels van het reparatiestof worden verwijderd. Grout wordt in de naden gewreven met een rubberen spatel en 0,5 tot 1 uur laten drogen, waarna het wordt geëgaliseerd en afgeveegd met een vochtige doek.

Tip! Vergeet niet dat de schaduw van de voeg moet overeenstemmen met de kleur van de tegel. Idealiter als het 1 toon donkerder is.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

27 + = 32

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map