Namestite kuhinjsko ploščad iz ploščic sami

Namestite kuhinjsko ploščad iz ploščic sami

namestitev predpasnika iz ploščice

Polaganje ploščic v predpasniku v kuhinji lahko zaupate ne vsem strokovnjakom. Zelo varnejše je narediti vse, tudi če nimate izkušenj. Glavna stvar je vedeti, kako pravilno namestiti ploščico. In ko je vaš predpasnik pripravljen, boste presenečeni, kako to ni bilo težko.

namestitev predpasnika iz ploščice

Določite velikost predpasnika in izračunajte material

Za pripravo predpasnika v kuhinji z lastnimi rokami morate določiti porabo materiala. In za to - določiti velikost območja, na katerem bo delo opravljeno. Tu se lahko osredotočite na standardne parametre:

 • Celotno delovno območje zaseda približno 55-75 cm višine od nivoja pulta, čeprav lahko doseže tla samo - veliko je odvisno od položaja kuhinjskih omaric;
 • Keramične ploščice morajo nujno gredo pod pult najmanj 20 mm - tako, da blata in voda ne nastanejo v sklepih;
 • Nad montažo predpasnika se opravi pred risanjem - ta tehnika je montirana na višini 65 ali 75 cm od električne in plinske peči;
 • Velikost delovne površine vodoravno je celotna dolžina ustrezne stene, čeprav se lahko omejimo samo na odsek "delovna peč".

Bodite prepričani, da naredite vse potrebne izračune. In za to - odločite, kako ste postavili predpasnik. Obstaja veliko načinov za polaganje, toda med njimi lahko izberete najbolj priljubljene:

 • Standardno (osnovno);
 • Diagonal;
 • Imitacija opeke.

ploščice v kuhinji predpasnik

Najlažji način je, da osnovno metodo izvajate z lastnimi rokami, pri čemer je presežek materiala v tem primeru minimalen.

Nasvet! Ne pozabite, da je v procesu dela mogoče poškodovati material, žetone in tako naprej. Zato se ploščice vedno kupijo z najmanj 10-odstotno zalogo.

Glej tudi gradivo: Kako izbrati ploščico za predpasnik: 12 odtenkov in pregled priljubljenih formatov

Kaj potrebujemo

Za postavitev kuhinje predpasnik z lastnimi rokami boste potrebovali napravo:

 • Perforator za čiščenje iz starega premaza;
 • Izvijač, dopolnjen s posebno napravo za mešanje lepilne sestave - mešalnik;
 • Žlice za vodo in lepilo z zmogljivostjo najmanj 10 litrov;
 • Lopatica za delo z lepilno mešanico: ozka za - komplet lepila, zrezka za distribucijo, guma - za delo s šivi;
 • Stopnje zgradbe - kratke - za preverjanje lokacije vsake posamezne ploščice in dolge - za preverjanje celotne ravnine;
 • Ploščice in rezila, brusilna plošča za rezanje ploščic, popravljanje odlomnih površin;
 • Rubber kiyanka za preverjanje tesnosti predpasnika;
 • Križe in kljuke, ki vam omogočajo, da nastavite debelino šiva;
 • Trdni svinčnik, ravnilo;
 • Kabel (polnjenje).

Priprava zidov

1

Ko je celotno orodje pripravljeno, morate začeti pripravljati delovno površino.

 1. Stena se kvalitativno očisti iz predhodne prevleke. Če je bila ploščica postavljena na steno, bo potrebno čiščenje in čiščenje stene. V vsakem primeru se površina očisti na ometnem sloju.
 2. Potrebno je tudi preveriti tesnost mavčnega sloja - lomljeni elementi so popolnoma odstranjeni, po katerem so vse nepravilnosti zatesnjene.
 3. Pomembno je, da je popolnoma ravna kot, če se bo ploščica premaknila od stene do stene.
 4. Priporočljivo je, da v steni postavite zarezo, tako da bo lepilna rešitev bolje izkoristila površino.

Priprava stene za polaganje ploščic

Nasvet! Če se na očiščeni površini pojavijo soli, glivice ali plesni, ga je treba obdelati s kakovostnim fungicidom, ki ima protikorozijske lastnosti.

Začetek Korak za korakom

1. korak. Na prvi stopnji delamo lastno. Velikost predpražnika, njene zgornje in spodnje meje, morate določiti in se zanašati na dimenzije slušalke. Praviloma je razdalja od tal do spodnjega roba predpasnika 70-85 cm, višina predpasnika pa 55-65 cm.

Nasvet! Kje začeti položiti ploščice iz središča ali od roba, ki se premikajo v kotu? Odvisno od vas: če začnete z montažo iz centra, bodo obrezane ploščice nameščene na robovih in v tem primeru morajo biti enake velikosti na desni in levi, v nasprotnem primeru plošča ne bo videti čvrsta. Če imate vogalno kuhinjo in so robovi predpasnika vidni, potem je bolje, da začnete polagati od roba, tako da je zadnja ploščica cela, obrezovanje pa je v kotu.

Na vodoravni ravni je nameščena ravna lesena palica - podpira ploščico od spodaj, tako da se ne bo premaknila. Včasih se v ta namen uporabljajo mavčne plošče ali kovinski profili. In zato, da bi oznako na vertikalnem položaju, je nameščena napeljava - vrv z obremenitvijo je pritrjena na vrhu stene in se sprosti. Pod vplivom gravitacije sam po sebi vodi idealno vertikalno.

namestitev predpasnika iz ploščice

2. korak. Po uporabi oznake morate narediti lepilno raztopino z lastnimi rokami. Če se mešanica nepravilno kuha, s kršitvami priporočil proizvajalca, se bo zelo hitro zrušila in predpasnik bo padel.

Kako narediti lepilo za ploščice

V procesu dela ne morete uporabiti posušene raztopine in se ne bo raztapljal, izgubil bo svoje lepilne lastnosti.

3. korak. Nato nadaljujte z namestitvijo predpasnika. Najbolje je, da so začetniki pripravljeni na predpasnik, s pravilnim načinom polaganja. Pomembno je in velikost ploščice - bolj je, lažje je delo, oskrba pa je lažja, saj so sklepi precej manjši. Skladno s tem manjša je velikost ploščice, več šavov bo in težje in dlje je namestiti.

Delamo z lastnimi rokami po naslednjem vrstnem redu:

 • Lepilni sestavek (ozka lopatica) se nanese na steno in enakomerno porazdeli po njeni površini (z zrezano lopatico 3 mm). Na steni naj ostane gladek sloj lepila z žlebovi.

namestitev predpasnika iz ploščice

Nasvet! Lepilo se lahko nanese ne na steno, temveč na ploščico. Vprašanje, na kakšen način, bolj zanesljiv nima nedvoumnega odgovora, se mnenja gospodarjev razlikujejo. Preizkusite in poskusite v obeh pogledih. Glavna stvar je, da enakomerno stisnemo in stisnemo lepilo pod ploščico.

 • Ploščica je nameščena na steni z enakomernim tlakom. Potem vzamemo gumijast kiyanku in uredimo ploščico (ali, s pritiskanjem, sami pritisnemo) - to bo pomagalo obarvati lepilo. Če ste začeli ploščice postaviti na rob, nato pa v isti fazi namestite kotiček. Po tem preverimo vodoravno in navpičnico zloženega fragmenta s kratkim nivojem.

namestitev predpasnika iz ploščice

Nasvet! Če ploščice niste pravilno položili, jo lahko odstranite, prilagodite lepilni sloj in ga znova položite. Seveda bo to mogoče storiti le, dokler se rešitev ne zaseže.

 • Vse ploščice v vrsti so lepljene na isti tehnologiji. Manjša je velikost ploščic, večkrat morate ponoviti vse te manipulacije.
 • Naslednja vrstica se začne namestiti šele potem, ko se predhodno posuši. Imejte v mislih, da je prva vrstica najbolj odgovorna in najbolje je, da se izsuši 1 dan.

Nasvet! Ne pozabite postaviti križanj vodoravno in navpično med ploščice. To vam omogoča, da prenesejo enako velikost medu.

4. korak. Na zadnji stopnji so ploščice obrezane in nastali kosi so zloženi. Na hrbtni strani odrežite linijo z ravnilom, nato uporabite rezalnik za ploščice (ročni ali električni), brusilnik ali rezalnik stekla.

Obrezovanje ploščic za kuhinjski predpasnik

Torej lahko dobite poljubno velikost drobca, pa tudi razrezane ploščice, ki so potrebni za žepe in cevi.

utori v ploščici predpasnika

obrezovanje pločevine ploščice

Pomembno je, da ploščice na sprednji strani ne odrežete, zato se material ne razdeli na pravem mestu. Luknje v ploščici so izdelane s karbidnim svedrom in tudi samo iz "notranjosti".

5. korak. Ko se vse ploščice, ki jih položijo z lastnimi rokami, izsušijo, jih je potrebno dotakniti s palico. Tupi udarci priča o slabem prileganju ploščice. Taki elementi se odstranijo in ponovno položijo.

6. korak. Ko ni nobenega dvoma o kakovosti styling, lahko začnete brisati prepletene šive. Poleg tega je treba pred čiščenjem spojev očistiti vse ploščice iz popravljalnega prahu. Fug se vrže v šive z gumijasto lopatico in pusti, da se posuši 0,5-1 ure, nato pa se izravnava in obriše z vlažno krpo.

Nasvet! Ne pozabite, da mora biti senčilo fuge v skladu z barvo ploščice. V idealnem primeru, če je 1 ton temnejši.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 5 = 3

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map