Колики би требао кухињски поклопац?

Колики би требао кухињски поклопац?

димензије хаубе за кухињу

Један од критеријума за одабир капуљача за кухињу је његова величина. Оне су различите, али пошто су стандардизоване, избор одговарајућег модела неће бити тешко, поготово ако вам помогне надлежни консултант продавац. А ипак, неколико правила и нијанси боље је знати пре куповине.

Опсег кутија за кухињу

Ширина куполе = ширина плоче?

Ширина - ово је прва ствар коју требате обратити пажњу приликом избора величине поклопца, јер има значајан ефекат на ефикасност сакупљања честица масти, мириса и испарења. Колика би висина требало да буде изнад пећи, тако да чак и када радите у слабом начину, а тиме и са мањом потрошњом енергије, хабањем и буком, и даље је ефективан?

  • Фокусирајте се на правило: поклопац мора бити једнак пећи, а идеално - шири. Ако је ширина поклопца мања од плоче за кување, или неће бити постављена изнад пећи, али благо премјештена, онда ће се очигледно смањити квалитет пречишћавања ваздуха;
  • Ако још увек нисте одабрали плочу, онда је потребно водити рачуна о удаљености између шарнира или димензија шарнира, на који ће уградити уграђени поклопац. Ако простор дозвољава, онда одаберите хаубу 60, 80 или 90 цм.
Димензије хаубе и плоче

Кухињске напе имају следећи распон величине: 30 цм, 45 цм, 50 цм, 60 цм, 80 цм, 90 цм, 100 цм и ширина 120 цм. Логично је да је опсег величине плоче или уграђене плоче за кухање приближно исти. Најчешћа ширина куполе је 60 и 90 цм, јер су у овој величини најприкладнији за стандардну плочу са четири горионика. Међутим, потребно је тражити свеукупне поклопце са кишобраном од 100 и 120 цм, јер је потражња за њима мала, јер то није кухиња, већ професионални модели.

Скелетна рампа под углом од 45

Морате се фокусирати на величину радне површине издувних гасова, а не на величину хаубе. Често се дешава да је купола сама, али радна издувна површина је мала. Пример таквог екстракта са десне стране.

Уграђени модел, у овом случају, биће практичнији захваљујући клизном елементу који повећава подручје хватања.

Уграђени екстрактор са увлачењем филтера

На следећим фотографијама можете видети колико је уграђена капуљача, са леве стране - модел ширине 30 цм.

Уграђене димензије хаубе

Дубина куполе и уграђени модел

Купола

цртање дубину је важна као и своје ширине, јер као што је већ поменуто, већи подручје радне површине пулл-у, кухиња ваздух чисти продуктивније. Стандардни параметри одговарају типичним дубине ширине је :. 30, 45, 50, 60, 80, 90, 100, 120 цм Дубина издувни радна површина треба да буде једнака или већа од дубине или плоча ембеддед плитој. Купола такође може бити већа од дубине монтираних модула, али не већа од дубине столешници.

Али дубина хаубе за уградњу је подесива, али труп, наравно, мора одговарати дубини кухињских висећих ормара, као што је приказано на слици испод.

Дубина уграђеног поклопца одговара величини висећих ормара

Шта треба бити висина?

1

Кухињица за кухињу је другачија и висока. Максимална висина куполе модела је 125 цм.

На следећим фотографијама приказани су примери уређаја различите висине (помичите удесно).

  • Екстракција велике висине
  • Стандардна висина хаубе
  • Поклопци различитих висина
На којој висини треба да висимо хаубу

Висина уређаја је неопходно изабрана у зависности од укупне висине простора и висине кухињског сета. Безбедносно растојање регулише се минималним растојањем између издувне површине и плоче. По правилу, ова вриједност је једнака 65-75 цм. Смањење ове вриједности је захваћено паљењем и погоршањем технике због константних високих температура. Уграђени или куполасти поклопац треба да се налази више од 65 цм од електричног пећи, а за гасне пећи та вредност је 75 цм.

Могућности монтаже

На избор локације инсталације директно утичу дизајн карактеристике модела који вам се свиђа. Зидне или плафонске конструкције нису сакривене ормарићима и постављене тачно изнад плоче, са посебним маскирним кутијама које се често користе за ваздушни канал. Али модел за уградњу ће захтевати производњу одговарајућег намештаја.

Имајте на уму да су за постављање хаубе, цеви, утичнице и електричног кабла, канала, монтажног хардвера и елемената причвршћивања неопходни. Не ради без канала - то може бити валовита цев или гладак рукав.

Која цев за цртање је боља

Валовите цеви се разликују по томе што се могу савијати под било којим углом.

Имајте на уму да није дозвољено савијање канала преко 90 степени.

Не заборавите да постоје посебне кутије које омогућавају прикривање ваздушног канала, да интегришу комуникацију у било који дизајн кухиње.

Пречник канала зависи од тога како се излази из куће, а дужина цеви се одређује у зависности од удаљености уређаја, од отвора у зиду или од вентилационог вратила.

Ако је у питању уградња уграђене капуљаче, онда се све мора урадити у складу са упутствима за инсталацију. Главни критеријуми за уградњу уређаја за уградњу су:

  1. Фиока уређаја је увек остала видљива;
  2. Излаз је увек повезан са вентилом.

Ако не постоји могућност таквог прикључка или цеви за одвод ваздуха се не могу положити, онда се може инсталирати модел рециркулације - међу њима постоје и опције за интеграцију.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

20 − = 11

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map