Sådan vælges en gaskomfur - 5-trins guide til køberen

Sådan vælges en gaskomfur – 5-trins guide til køberen

Sådan vælges en gaskomfur

Gaskogepladen er favorit for alle kokke og kokke fra Julia Vysotskaya til Gordon Ramzi. Årsagerne til, at det er bedre end en elkomfur, er mindst 3:

 • For det første øger det ikke elregningen, men gas koster ret billigt. Forresten, elektrisk kogeplade - Dette er en af ​​de største "forbrugere" af energi i huset.
 • Det øjeblikkelige udseende og afbrydelse af opvarmning samt en følsom reaktion på justeringen gør gaskogeren ideel til at løse alle kulinariske opgaver: madlavning, stødning, stegning, stegning mv.
 • Der er en populær tro på, at maden er kogt på en gas brand, sundere og mere velsmagende mad tilberedt på elektrisk eller mikrobølgeovn, da varmekilden mere naturligt og tættere på den ideelle - åben ild.

I dette materiale fortæller vi dig, hvordan du vælger den ideelle indbyggede gaslagningsoverflade: effektiv, sikker, smuk og nem at rengøre.

Trin 1. Vælg panelmaterialet og samtidig farve og design

Kogepladen kan være lavet af rustfrit eller emaljeret stål, såvel som glaskeramik eller hærdet glas. Alle overflader har noget til fælles - de er lige så tilbøjelige til at skrabe og er omtrent lige så let rengjort af brændte madrester. Men forskellen er stadig der:

Rustfrit stål. Materialet er godt for dets holdbarhed, modstår selv aggressive rengøringsmidler, for at gøre det lettere at rengøre det, kan det gives et sikkert 2 sted. Men der er en nuance: overfladen skal være mat, ellers vil det være synlige fingeraftryk.

 • Gaskogeren i rustfrit stål er ideel til moderne interiør, hvor der allerede er sølv- eller kromdele.

Rustfrit stål gaskomfur i moderne interiør

Men i det klassiske køkken er det også passende.

 • Rustfrit kogeplade i det klassiske interiør
 • Rustfrit kogeplade i det klassiske interiør

Emaljeret stål. For nem rengøring er emaljeoverfladen 1 plads. At bringe en meget snavset plade til staten af ​​en ny er mulig ved hjælp af Fairy alene eller et middel til rengøring af ovne. Det er dog mindre modstandsdygtigt over for slibemidler, og i mange års brug kan det forekomme små chips og skraber.

Emaljeret gaslagningsoverflade i et klassisk interiør

Emaljeret gasskål i det klassiske køkkenindretning

 • Men gaskomfuret fra emaljeret stål kan ikke kun være hvidt, men også creme, beige, brun eller sort. Best af alt vil denne komfur passe ind i det klassiske køkkenindretning (især beige med messingafbrydere), retro interiør eller ultramoderne indretning (i sort).

Indstillinger emaljeret kogeplade

Glaskeramik. Glaskeramisk gaskomfur har markedsføringsnavnet "gas på glas". Overfladen af ​​glaskeramik er slidstærkt, den er nem at rengøre, men stadig noget besværligere end rustfrit stål eller emalje. Så for eksempel at rense ovnen fra fedtpletter, skal den tørres flere gange. Den anden ulempe er, at komfuret kan knække eller bryde af fra en stærk indvirkning. Farven på glaskeramisk gaspanel er ofte hvid eller sort.

1

Hvid glas keramisk kogeplade i interiøret

Hærdet glas. Dette materiale er stærkere og tykkere end glaskeramik, ellers er det næsten ikke anderledes end det - det hærdet glas er ikke mindre smukt og varmebestandigt, det rengøres omtrent lige så let.

 • Den hærdede glaskomfur kan ikke kun være sort, hvid eller beige, men også i sjældne tilfælde farvet - rødt, kobber, lilla osv.
 • Gaskomfur i hvidt hærdet glas
 • Gaskomfur i hvidt hærdet glas

Tips

 • Den mest upraktiske farve på gaskogepladen er sort. På denne baggrund er selv de mindste støvpartikler, dråber, krummer, pletter og selvfølgelig fingeraftryk mærkbare.
 • Den mest ikke-marmorfarve er beige, hvid eller gråhvid.
 • Ved at vælge farven og design af gaskomfur kan orientere farve andre køkkenmaskiner (fx ekstrakter og ovn), og farven på forpladsen / bordplade / Højde / andre indvendige elementer.
 • Det er ønskeligt, at kontakterne ikke har udsparinger og ribber (da de er lettere at rengøre), og heller ikke for blanke, ellers vil de altid virke snavsede.

Se også:

 • Vælg en gasovn - et snydeark til en køber på 7 trin
 • 8 trin med kogezamvalg og 40 billeder

Trin 2. Hvilken gitter er bedre - støbejern eller stål?

Gitteret af emaljeret stål er godt for deres styrke og stabilitet. De deformerer heller ikke fra tyngdekraften eller ved langvarig opvarmning. Men de er meget tunge og vanskelige at pleje på grund af deres porøsitet. Desværre er det ikke uønsket at vaske dem i en opvaskemaskine, da der efter et sådant "bad" støbejern kan ruste.

 • Jernet er glattere, jo mindre fedt og snavs holder sig til det, og jo lettere er det at vaske det.
 • Det er godt, hvis der for hver ring er en separat rist - så det bliver lettere at vaske pladen.
Gaskomfur med separate brændere

I denne plade er brænderne gode, fordi de for det første er adskilte, og for det andet er de aflange, så det er mere hensigtsmæssigt at flytte tunge skåle fra et sted til et andet

Fordele ved emaljerede gitter: billig, enkel rengøring på grund af en glat overflade og en let vægt. Imidlertid er emaljeovertræket beskadiget, og selve strukturen kan deformere og bøjes. Derudover er stålgitteret mindre stabilt end kraftigt støbejern.

Gitter lavet af emaljeret stål

Gitter lavet af emaljeret stål

Når du vælger en gaskomfur i butikken, skal du sørge for, at grillene er stabile og har specielle puder, der beskytter overfladen mod ridser.

Trin 3. Anslår brænderne

På gaskomfurer kan brænderne være standard, med en dobbelt eller tredobbelt flamme række.

 • En ring med en tredobbelt krone. Dette er den mest effektive brænder. Nå, hvis kogepladen har mindst en sådan. Kog det på en stor krukke vand kan være i minutter.

Ud over de traditionelle brændere er der andre:

 • Direkte Flamme. Denne brænder, der producerer en flamme gennem mange mikrohuller, så opvasken opvarmes jævnt, med mindst tab af gas og varme og vigtigst 20% hurtigere. Den er udstyret med nogle modeller af kogeplader fra Hotpoint Ariston.
 • Express-ring WOK. Nogle avancerede modeller af kogeplader har en ekspresbrænder WOK. Det er en kraftig brænder med en dobbelt eller tredobbelt krone og en adapter til en wok-pan (med en sfærisk bund). Faktisk er det ret alsidigt og praktisk kun til madlavning i store retter.
Wok brænder

Wok brænder

 • Grillplade. Det er en lille rist, under hvilken brændere er installeret. På den kan du stege kød, fisk og grøntsager.

Kogeplader med grill

Når du vælger en kogeplade, skal du være opmærksom på placeringen af ​​brænderne. Så for eksempel kan de placeres ikke ved en firkant, men ved en rhombus. Takket være denne beslutning er forkladen forkælet mindre, og ekstrakten fungerer lidt mere effektivt. Men så mange brugere noterer sig i anmeldelserne, er dette ikke særlig bekvemt, når brænderne er fuldt lastet.

Brændernes rhomboid arrangement

Trin 4. Bestem pladens størrelse og form

Kogepladen har en bredde og dybde på ca. 60 cm og kan rumme 4 brændere med forskellige diametre. Pladen af ​​dette format passer til de fleste brugere - familier på 3-5 personer og køkkener med et areal på 7 kvadratmeter. m.

Kogeplade 60 cm bred

Men i nogle tilfælde er det bedre at afvige fra den sædvanlige løsning og vælge en kogeplade af mindre / større størrelse og en ikke-standardform.

 • Til et lille køkken, en lille familie (op til 3 personer), en bachelor eller en antifanat komfur er egnet plade med 2-3 brændere.
 • Gaskomfur type Domino i et lille køkken i Khrusjtjov
  Gaskomfur "Domino" i et lille køkken i Khrusjtsjov
 • Gaskomfur type Domino i et lille køkken i Khrusjtjov
  Gaskomfur "Domino" i et lille køkken i Khrusjtsjov
 • Gaskomfur type Domino i et lille køkken i Khrusjtjov
  Gaskomfur "Domino" i et lille køkken i Khrusjtsjov

Gaspanel med tre brændere

 • For en familie på 3-5 personer og et køkken mere end 7 kvadratmeter. m er at vælge en standardplade (bredde 60 cm).
 • For en stor familie og dem, der ofte er vært for en familieferie, er en plade med en bredde på 70-75 cm eller 90-95 cm med 4-5 brændere mere egnet.

Kogeplade med 5 brændere

 • Hvis køkkenskabet ikke er dybt, skal du være opmærksom på de smalle kogeplader - 40 cm brede og 120 cm lange (størrelse til 4 brændere).
 • hjørne køkken kan installeres hjørne kogeplade (til det er det dog sværere at vælge emhætten).

Afhængigt af dine personlige præferencer og køkkendesign kan du vælge en kogeplade i form af en firkant, en cirkel, en boomerang eller et rektangel.

Kogeplader

Den runde kogeplade harmonerer harmonisk med den runde vask. Det er også relevant, hvis indretningen allerede har runde elementer. For eksempel kan det være udskrifter på tapet / gardiner, et vægur eller et dekorativt spejl

Trin 5. Vi beslutter, om gasstyring og elektrisk tænding er nødvendig

Gas kontrol - et termoelektrisk system, der stopper gasforsyningen i tilfælde af et flammeaffald, siger på grund af at det løber tør for afskallet mælk eller et stærkt vindstød. Systemet virker uanset elektricitet. Fordelen ved kogeplader med gasstyring er indlysende, men der er også ulemper:

 • Tændingen virker ikke med det samme, men efter 3-6 sekunder, når termoelementet opvarmes (sensorelement) og giver et signal om muligheden for gasforsyning. På dette tidspunkt skal kontakten holdes, hvilket ikke er særlig praktisk, især hvis den halvautomatiske tænding er indstillet.
 • En anden nuance: den lange brug af pladen slider ud gasreguleringen, tændingen bliver vanskeligere og kan tage mere end 6 sekunder. Den mislykkede gasstyring kan dog repareres, udskiftes eller helt frakobles.

Hvis køkkenet har stærke udkast, eller du ikke er så sikker på om husholdningenes pleje, så er gasstyring nødvendig. Heldigvis er de fleste moderne kogeplader, herunder billige dem, udstyret med denne nyttige funktion.

Til kokke, selvsikre i deres årvågenhed og uvillige til at sætte en 6 sekunders tænding, er der modeller uden gasstyring. Desuden kan denne funktion slukkes i enhver gaskomfur.

Elektrisk tænding - De er udstyret med alle moderne gaskomfurer. Det kan være automatisk eller halvautomatisk. Den første er selvfølgelig meget mere bekvem: For at brænderen skal lyse tilstrækkeligt til at dreje gasventilens åbningsknap.

Børnesikring - Funktionen gør det muligt at blokere gasforsyningen på alle brænderne ved at trykke på en knap. For at tænde gasforsyningen, tryk på knappen og drej samtidig til stop.

Nogle mere nyttige oplysninger

 • Tilslutning af gaskomfuret skal udføres af specialister fra byens gas service, og ikke af en ekstern organisation.
 • Dem, der bor uden for byen, hvor der sommetider er afbrydelser med forsyningen med gas eller elektricitet, er det værd at være opmærksom på de kombinerede madlavningsoverflader. I dem er den ene halvdel af brænderne gas, og den anden er elektrisk.
 • På grund af åben ild er gaskogepladen ikke kompatibel med forklæde fra MDF og Plasty. Problemet kan dog let løses ved at installere en glas gennemsigtig skærm i pladens zone.
 • Når du vælger et gaspanel, pas på en tilstrækkelig kraftig hætte.
 • Husk at gaspanelet kræver en dør i indgangsåbningen (selv om den ikke behøver at lukkes). Hvis du vil kombinere køkkenet med stuen/hall, så skal gaskomfuret skiftes til el. Det er ikke så nemt at gøre, men det er muligt: ​​Du skal få en officiel tilladelse, designe et projekt og udskifte ledningerne. Uheldigvis er elnet i gamle huse svagt, så ændringen er ofte ikke koordineret.

Endelig tilbyder vi en video med tips til at vælge en gaskomfur fra brugeren.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

6 + 3 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map