Ταπετσαρίες στην οροφή: ενδιαφέρουσες φωτογραφίες και ιδέες για εσωτερική διακόσμηση

Ταπετσαρίες στην οροφή: ενδιαφέρουσες φωτογραφίες και ιδέες για εσωτερική διακόσμηση

Ταπετσαρίες στην οροφή: ενδιαφέρουσες φωτογραφίες και ιδέες για εσωτερική διακόσμηση

Ο διακοσμητικός σχεδιασμός της οροφής είναι μια πραγματική τέχνη που συνδυάζει τη γνώση των υλικών φινιρίσματος και των τεχνολογιών προσώπου με εξαιρετική γεύση κατά την επιλογή μιας στυλιστικής λύσης. Φαίνεται ότι τίποτα δεν είναι ευκολότερο από την τοποθέτηση ταπετσαρίας στην οροφή: μια φωτογραφία με εξαιρετικό σχεδιασμό μπορεί εύκολα να βρεθεί στο Internet. Ωστόσο, δεν αρκεί να βρείτε το δείγμα που σας αρέσει, είναι απαραίτητο να προσδιορίσετε αν είναι κατάλληλο για το εσωτερικό ενός συγκεκριμένου δωματίου. Θα βυθίσουμε σε μια ποικιλία ταπετσαριών οροφής και θα επιλέξουμε τις καλύτερες επιλογές.

Πλεονεκτήματα επικόλλησης οροφής με ταπετσαρία

Το τελείωμα οροφής, πιο κατάλληλο για τη διακόσμηση των τοίχων, είναι μια παράξενη και ακόμη και τολμηρή λύση για ένα μοντέρνο εσωτερικό, χαλασμένο με δημιουργικές ιδέες και κομψά σχέδια.

φωτογραφία τραπεζαρία

Φωτογραφία της τραπεζαρίας, όπου αντί του τυποποιημένου σχεδιασμού - ένας ανθισμένος κήπος

Υπάρχουν πολλές επιλογές για το φινίρισμα της ζώνης οροφής: από πρακτικές κατασκευές γύψου, που βρίσκονται σε δύο επίπεδα, σε άψογα λειαντικά φύλλα εφελκυσμού. Ωστόσο, η ταπετσαρία παραμένει δημοφιλής για τους ακόλουθους λόγους:

  • χαμηλό κόστος υλικού.
  • οικονομικό κόστος των υπηρεσιών συγκόλλησης ·
  • τη δυνατότητα ταχείας ενημέρωσης του ανώτατου ορίου ·
  • φθηνή επισκευή.

Εάν χρειάζεται να ανανεώσετε επειγόντως το εσωτερικό, τότε θα αποκτήσετε ταπετσαρία: μπορούν να κολληθούν τόσο στους τοίχους όσο και στην οροφή. Η δουλειά των επαγγελματιών δεν διαρκεί περισσότερο από μία μέρα, μπορείτε να διαχειριστείτε ανεξάρτητα για δύο.

διακόσμηση οροφής

Στην επίπονη διακόσμηση της οροφής, βοηθός

Ένα άλλο πλεονέκτημα αφορά την ποικιλία του σχεδιασμού: οι εσωτερικοί χώροι φωτογραφιών με ματ και γυαλιστερό, φωτεινό και παστέλ, ουδέτερο και ταπετσαρία αντίθεσης στην οροφή είναι καλύτεροι από οποιοδήποτε επιχείρημα.

πολυτελές θέμα ανθοφορίας

Πολυτελές θέμα ανθοφορίας στην απόδοση φωτογραφίας

Φυσικά, υπάρχουν περιορισμοί στη χρήση ορισμένων τύπων σε μικρούς χώρους. Για παράδειγμα, σε μια μικρή κουζίνα με ύψος 2,5 μ., Δεν μπορείτε να διακοσμήσετε την οροφή με σκούρα, πλούσια ή πολύ χρωματιστά μοντέλα - ένα ήδη μικρό δωμάτιο θα μοιάζει με ένα στενό ντουλάπι.

κουζίνα-τραπεζαρία

Κουζίνα-τραπεζαρία με στοιχεία σοφίτας

Αλλά σε ευρύχωρα σαλόνια, αίθουσες ή κρεβατοκάμαρες υπάρχει η ευκαιρία να υλοποιηθούν τα πιο φανταστικά έργα, από τον προϋπολογισμό στην ελίτ.

Τύποι ταπετσαρίας οροφής

Η εκκίνηση της επιλογής του διακοσμητικού σχεδιασμού δεν θα πρέπει να είναι με την επιλογή του χρώματος ή της υφής, αλλά με έναν ορισμό του τύπου της κατασκευής του υλικού. Η γκάμα των προσφορών είναι μεγάλη: από φθηνές παραλλαγές χαρτιού έως συλλογές κατηγορίας premium, οι οποίες κατασκευάζονται με μπαμπού, βαμβάκι, φυσικό μετάξι. Είναι δυνατό να προσαρμόσετε τη διακόσμηση εάν θέλετε να διακοσμήσετε την οροφή με φωτογραφική εκτύπωση ή τρισδιάστατη 3D εικόνα. Με περισσότερες λεπτομέρειες - στην περιγραφή της φωτογραφίας.

Χαρτί

Το πιο προσβάσιμο είδος ταπετσαρίας από όλα τα προσφερόμενα. Μια μεγάλη επιλογή για τις νέες οικογένειες ή τους ιδιοκτήτες αποσυναρμολογούμενων κατοικιών, οι οποίοι αποφάσισαν να αλλάξουν γρήγορα το πρόσωπο της τραπεζαρίας ή του στούντιο, ξοδεύοντας ελάχιστη οικογενειακή αποταμίευση. Οι τυποποιημένοι κύλινδροι διαφέρουν σε μικρό βάρος, δηλαδή είναι αρκετά κατάλληλοι για αυτόματη συναρμολόγηση.

ταπετσαρία

Μια ελαφριά μαργαριταρένια λάμψη μπορεί οπτικά να «ανεβάσει» την οροφή

Πρόκειται για μια από τις πιο φιλικές προς το περιβάλλον προσφορές, αλλά υπάρχει ένα σημαντικό μειονέκτημα - η αδυναμία χρήσης χαρτιού σε δωμάτια με υψηλή υγρασία. Εάν καλύψετε την κουζίνα, δεν θα χρειαστείτε ένα μήνα για να αποκολληθούν οι ταινίες χαρτιού. Ακόμα και μια διπλή στρώση δύο επιπέδων, η οποία είναι ανθεκτική στις παραμορφώσεις όταν εκτίθεται σε εξωτερικούς παράγοντες, δεν μπορεί να αντέξει τον ζεστό ατμό που συνοδεύει το μαγείρεμα.

1
σχεδιασμός δωματίου

Φωτεινή σχεδίαση για ξηρούς χώρους

Ο σχεδιασμός του χαρτιού τελειώνει περισσότερο σαν παραδοσιακές λύσεις τοίχου: ουδέτερα χρώματα, μοτίβα φυτών, γεωμετρικές εικόνες - κύκλοι, λωρίδες, κύματα, ελαφριά υφή.

Μη υφασμένα γάντια fleece

Οι ιδιοκτήτες των κατοικιών, οι οποίοι προτιμούν να δημιουργήσουν ενδιαφέροντα έργα με τα χέρια τους, όπως ταπετσαρία οροφής σε μη υφασμένα βάση. Είναι υπέροχα όλα: από ένα συνδυασμό τεχνικών χαρακτηριστικών σε ένα κομψό σχέδιο, ιδανικό για διακόσμηση οροφών.

εσωτερικό σε στυλ art nouveau

Φωτεινό μπλε μοτίβο για το εσωτερικό με στυλ Art Nouveau

Το μυστικό της αγάπης των χρηστών έγκειται στην ευκολία εγκατάστασης. Βάση προϊόντων κυλίνδρων - μη υφασμένη κυτταρινική επένδυση, η οποία σας επιτρέπει να επικολλάτε κομμάτια ταπετσαρίας χωρίς προετοιμασία. Αρκεί να απλώσετε την οροφή με κόλλα και να πιέσετε το κομμένο κομμάτι στην επιφάνεια. Η μόνη δυσκολία που μπορεί να προκύψει είναι η ανάγκη προσαρμογής της εικόνας ή του σχεδίου.

Οι ταπετσαρίες είναι συχνά μονότονες, όπως στην παρακάτω φωτογραφία:

σχεδιασμό οροφής

Συνδυασμένο διάλυμα δύο χρωμάτων

Τα μη υφασμένα προϊόντα είναι πιο ακριβά από τα προϊόντα χαρτιού, αλλά είναι αρκετά απογοητευτικά με αντοχή στη φθορά, αντοχή και άλλα χαρακτηριστικά. Τα χρώματα δεν ξεθωριάζουν και παραμένουν φωτεινά σε όλη την υπηρεσία. Ωστόσο, όπως το χαρτί, οι μη υφασμένες ποικιλίες είναι καλύτερο για τη διακόσμηση δωματίων όπου δεν υπάρχει υψηλή υγρασία και αιχμηρές αλλαγές θερμοκρασίας - δηλαδή, για την τραπεζαρία, καθιστικό, αίθουσα.

Βινύλιο

Ίσως, μια από τις καλύτερες απόψεις είναι για τη διακόσμηση της κουζίνας λόγω της πρακτικότητάς της. Τα μοντέλα βινυλίου χρησιμοποιούνται συχνά για τη διακόσμηση τοίχων, πολύ λιγότερο συχνά για οροφές. Σε μια τραπεζαρία ή στούντιο με καλό εξαερισμό, που παρέχει μέτρια ξηρότητα του αέρα, χρησιμοποιούνται συχνά για να διαχωρίσουν την τραπεζαρία.

διακοσμητική ταινία

Διακοσμητική λωρίδα, που περνάει από την οροφή στον τοίχο

Το βινύλιο είναι ένα τεχνητό πολυμερές που δεν επιτρέπει την υγρασία, αντίστοιχα, που μεταφέρει τέλεια τον υγρό καθαρισμό. Η πυκνή επίστρωση είναι ανθεκτική στη φθορά, ελαστική, δεν καίγεται ακόμη και από το άμεσο ηλιακό φως. Το υπόστρωμα και το διακοσμητικό στρώμα επεξεργάζονται με αντισηπτικό παράγοντα, οπότε η εμφάνιση μιας όμορφης επιφάνειας δεν απειλεί τη μούχλα. Κόλλα βινύλιο τόσο εύκολα όσο ένα μη υφασμένο ανάλογο.

Ποια ταπετσαρία για να επιλέξετε στην οροφή της κουζίνας, εξαρτάται από το βαθμό προετοιμασίας των τοίχων. Για παράδειγμα, μοντέρνα μοντέλα κατασκευασμένα από αφρώδες βινύλιο εύκολα κρύβουν τα ελαττώματα του γύψου.

Πώς να χειριστείτε τους αρμούς, που εμφανίζονται στη φωτογραφία:

σχεδιασμό οροφής

Πολύχρωμα πουλιά σε μπλε φόντο, που μιμούνται τον ουρανό με τα σύννεφα

Για την κουζίνα συνιστάται πυκνό πολυστρωματικό πλένεται ταπετσαρία.

Υφάσματα

Διακοσμητικά καλύμματα με εγκλείσματα από φυσικά νήματα, δηλαδή, ύφασμα, σπάνια χρησιμοποιούνται στην κουζίνα. Ο κύριος λόγος για την άρνηση είναι η σύνθετη συντήρηση της επιφάνειας. Οι μεταξωτές, μάλλινες και ιδιαίτερα βαμβακερές ίνες δεν ανέχονται τη θερμότητα και τον ζεστό ατμό και είναι σχεδόν αδύνατο να απομακρυνθούν οι λεκέδες λίπους από ένα πανέμορφο πανί. Εάν σας αρέσουν οι επιλογές ύφασμα, είναι καλύτερο να τους αφήσει για το σχεδιασμό υπνοδωμάτιο.

πολύχρωμο στολίδι

Πολύχρωμο στολίδι για το σχεδιασμό βεράντα

Με τη βοήθεια των διακοσμητικών ταπετσαριών ταπετσαρίας, μπορείτε να διακοσμήσετε την τραπεζαρία, που βρίσκεται σε κάποια απόσταση από την πλάκα. Αν η διακόσμηση δεν απειλείται με καπνούς κουζίνας, τότε κοστούμια και βελούδο, βαμβακερό μαξιλάρι, και ογκώδες τούφες.

Κάτω από τη ζωγραφική

Ταπετσαρία σχεδιασμένη για ζωγραφική, σας επιτρέπει να αλλάξετε το χρώμα της οροφής αρκετές φορές. Η σύνθεση της διακοσμητικής επίστρωσης μπορεί να αντέξει μέχρι και 10 στρώματα βαφής, χωρίς να αλλάξει τα χαρακτηριστικά της. Αν τα προϊόντα έχουν σχεδιαστεί για βαφή 6-8, θα μεταφέρουν εύκολα τον καθορισμένο αριθμό ενημερώσεων, διατηρώντας παράλληλα τη δηλωμένη αντοχή του κατασκευαστή, την αντοχή στη φθορά και την πυκνότητα στήριξης στη βάση.

προϊόντα ζωγραφικής

Τα προϊόντα ζωγραφικής είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να πειραματιστείτε με συνδυασμούς χρωμάτων

Εξαιρετική ποιότητα κόλλησης - η αξία της ίδιας μη υφασμένης βάσης, χάρη στην οποία το υλικό πέπλου είναι εύκολο να συναρμολογηθεί και εξίσου εύκολο να αφαιρεθεί. Το πάνω στρώμα μπορεί να είναι χαρτί ή υαλοβάμβακα. Ο δεύτερος τύπος είναι πολύ ισχυρότερος και πιο βολικός για τη φροντίδα.

Ποια ταπετσαρία θα επιλέξετε

Αφού ορίσετε το υλικό από το οποίο δημιουργείται η ταπετσαρία, μπορείτε να προχωρήσετε στην επιλογή του σχεδιασμού. Εξαρτάται από την κατεύθυνση του στυλ και τη γύρω παλέτα, βασικά θα πρέπει να καθοδηγείται από το χρώμα των τοίχων και των επίπλων. Όμορφες φωτογραφίες ταπετσαρίας οροφής στο εσωτερικό - μια μεγάλη βάση για τη δημιουργία των δικών σας ιδεών για την αναδιάρθρωση των κατοικιών.

Ομαλή

Το τελείωμα χωρίς ανακούφιση είναι ιδανικό για τη βελτίωση των μικρών δωματίων. Η φωτεινή γυαλιστερή επιφάνεια οπτικά διευρύνει τα όρια και αυξάνει το ύψος του δωματίου, αντανακλώντας το φως των πολυελαίων και των ενσωματωμένων σημειακών φώτων. Το λείο καπλαμά είναι σε αρμονία με την πρόσοψη της κουζίνας, το πλαίσιο παραθύρου, τα κεραμικά στους τοίχους και το πάτωμα.

σχεδιασμό οροφής στην κουζίνα

Το σκούρο χρώμα και το μοτίβο μοτίβο υπογραμμίζει μόνο την ένταση ενός μεγάλου δωματίου

Διαφοροποίηση μια απλή λεία επιφάνεια βοηθά σχέδιο: αφηρημένες εικόνες, λεκέδες, ρίγες και γραμμές, λουλούδια. Με τη βοήθεια μιας φωτογραφίας είναι εύκολο να φανταστεί κανείς πώς η διακόσμηση θα μοιάζει με ένα κλουβί ή ένα floral print.

τελειώματα τοίχων και οροφών

Παραλλαγές τοίχων και οροφών

Τα ομαλά μοντέλα περιλαμβάνουν ταπετσαρία με φωτοτυπία - φωτεινές εικόνες ζώων, δασικά τοπία, θαλάσσια σέρφινγκ ή ουρανό στα σύννεφα.

Υφή

Σε αντίθεση με τις ομαλές ποικιλίες, η κομψή εμφάνιση των δειγμάτων υφής βασίζεται στη χρήση μιας άνισης επιφάνειας ανακούφισης.

Μεταξύ αυτού του τύπου ταπετσαρίας μπορεί να χωριστεί σε διάφορες ομάδες:

  • απομίμηση τσιπς από γρανίτη, μάρμαρο, γύψο, επίστρωση σκυροδέματος.
  • στολίδι από τα ίδια γεωμετρικά σχήματα.
  • σχεδιασμό "κάτω από το δέντρο" ή "δέρμα"?
  • αφαίρεση κλπ.

Η φωτογραφία σαφώς δείχνει πως το ανάγλυφο φινίρισμα δίνει έμφαση στον κλασικό σχεδιασμό του δωματίου.

λευκή ταπετσαρία

Χιόνι-λευκό ταπετσαρία με μια ελαφριά υφή - μια παραδοσιακή λύση για το σχεδιασμό μιας κατοικίας

Για να κολλήσετε κομμάτια με μια επιφάνεια ανακούφισης θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί από τα λείψανα αναλόγων, διότι για να χτυπήσετε κάτω την υφή, ακόμα και αν είναι φτιαγμένο από αφρώδες βινύλιο, είναι αρκετά εύκολο.

Μονόχρωμο

Μια μονόχρωμη διακόσμηση, χωρίς εικόνες, στολίδια και σχέδια, είναι παρούσα σε όλα σχεδόν τα εσωτερικά στυλ. Οι σκανδιναβικές χώρες χαρακτηρίζονται από λευκές επιφάνειες, για τη Μεσόγειο - όλες οι αποχρώσεις του μπλε-μπλε, η Provence είναι γνωστή για τις φυσικές της αποχρώσεις - από άμμο σε πράσινο, κλασική - παστέλ κλίμακα και επιχρύσωση.

ελιάς

Σχεδιασμός κουζίνας ελιάς σε στιλ της Προβηγκίας

Εάν αμφιβάλλετε για την επιλογή του χρώματος, συνιστούμε λευκό - δημιουργεί ένα άνετο υπόβαθρο για τη χρήση διαφορετικών τύπων διακόσμησης ή αντικειμένων εσωτερικού χώρου. Η φωτογραφία δείχνει τέλεια πώς οι χιονιστοί τοίχοι και η οροφή κάνουν την κουζίνα ακόμα πιο ευρύχωρη.

διακόσμηση κουζίνας

Λευκό υπόβαθρο για φυσική διακόσμηση

Το συμπαγές χρώμα είναι καλό για το συνδυασμό. Για παράδειγμα, μια οροφή δύο επιπέδων μπορεί να είναι μερικώς επικολλημένη με λευκή ταπετσαρία, εν μέρει - με ένα μοτίβο, παίρνετε ένα ασυνήθιστο και φρέσκο ​​σχέδιο.

Με μια φωτογραφία

Σε στιλβωτικές και ποικίλες επικαλύψεις πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή. Τα σχέδια στην οροφή αντενδείκουν μικρού μεγέθους κουζίνες, καθώς μειώνουν το ύψος των χώρων. Επίσης, είναι ανεπιθύμητα σε συνδυασμό με ένα πολύχρωμο, καλυμμένο με ζουμερές εικόνες ή πολύχρωμα σχέδια διακόσμησης τοίχων.

κατάλληλο αντιστοίχιση προτύπων

Ένας κατάλληλος συνδυασμός του σχεδίου "κυψελοειδούς" με μονοφωνικές επιφάνειες τοίχων και επίπλων

Πριν σας είναι μια φωτογραφία της ταπετσαρίας στην οροφή, στην οποία η διακοσμητική διακόσμηση δεν είναι απλώς ένα φόντο, αλλά μαζί με έναν λαμπτήρα χρησιμεύει ως διακόσμηση του δωματίου:

εσωτερικό με μοντέρνα στοιχεία

Εσωτερικό με στοιχεία του Art Nouveau

Ο βαθμός φωτεινότητας των μοτίβων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το περιβάλλον. Περισσότερες πολύχρωμες αποχρώσεις ζωντανεύουν το εσωτερικό, ανοιχτό - περιορίζουν τη δυναμική όψη των τοίχων.

διακόσμηση τοίχων

Όμορφη λιλά διακόσμηση στον τόνο της διακόσμησης τοίχων

Με τη βοήθεια μοτίβων και διακοσμητικών στο εθνικό στυλ, μπορείτε να δώσετε στο δωμάτιο ένα ξεχωριστό ήχο ή να τονίσετε τη μοντέρνα κατεύθυνση.

Φροντίδα ταπετσαρίας οροφής

Οι κανόνες φροντίδας εξαρτώνται από το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται το ανώτερο διακοσμητικό στρώμα. Εάν καλύπτεται με ένα παχύ πολυμερές μεμβράνη ή βαφή, η επιφάνεια μπορεί να σκουπιστεί με ένα υγρό πανί, χρησιμοποιώντας μη επιθετικά απορρυπαντικά.

καθαρίστε με ένα υγρό πανί

Οι αδιάβροχες επιφάνειες σκουπίζονται με ένα υγρό πανί ή σφουγγάρι

ταπετσαρία χαρτί μπορεί να εκκενώνεται με την τοποθέτηση του διακόπτη στην ελάχιστη ισχύ, και ιστών - ηλεκτρική σκούπα επίσης ή να καθαρίζονται με ένα σφουγγάρι εμποτισμένο με νερό (εκτός των ελαφρών χρώματα). Δυστυχώς, ογκώδη σημεία λίπους, ίχνη φρούτων ή μούρα δεν μπορούν να αφαιρεθούν, θα είναι απαραίτητο να αντικατασταθεί πλήρως το φινίρισμα οροφής.

Οδηγίες βίντεο για επικόλληση

Χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την προετοιμασία της οροφής, την επιλογή των τελειωμάτων και την τεχνολογία επικόλλησης, μπορείτε να μάθετε από τα παρακάτω βίντεο.

Επισκευάστε την οροφή με υγρή ταπετσαρία:

Το φινίρισμα Flizeline με το χέρι:

Διακόσμηση της οροφής με ταπετσαρία - μια ενδιαφέρουσα ιδέα, αλλά απαιτούν την επαγγελματική εφαρμογή. Αν δεν είστε σίγουροι για τις ικανότητές σας, συνιστούμε να ζητήσετε συμβουλές από έμπειρο σχεδιαστή και να εφαρμόσετε ένα σχέδιο για να καλέσετε μια ταξιαρχία διακοσμητών.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 45 = 49

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map